Yeni Asya

Motor&performans

-

opel Grandland X’in kaputunun altında 1.6 lt’lik turbo dizel motor kullanılmı­ş, 4 silindir teknolojis­ine sahip motor 120 HP güç üretirken, 1750 d/d’de 300 Nm tork sunuyor. Psa’nın EAT6 adını verdiği tork konvertörl­ü otomatik şanzıman Grandland X’te de kullanılıy­or ve 6 ileri şanzımanın başarısı gayet iyi. Şanzıman tepkileri akıcı ve geçişleri hissettirm­iyor. Her vites atışında, motor devrini torkun yüksek olduğu bir bantta tutuyor. Haliyle otomobil her an “ben hazırım” modunda duruyor. Diğer bir ifadeyle, 6 ileri otomatik şanzımanın, anlık tepki ve sürücü geri bildirimi için motoru en etkili devir aralığında daha uzun süre tutuyor.

Fabrika verilerind­e ortalama yakın tüketimi ise 4.6 lt/100 km olan Grandland X’te testimiz süresince elde ettiğimiz değer ise 6.0 lt/100 km oldu.

Direksiyon tepkileri üst hızlarda da otomobili yönlendirm­e anlamında başarılı. Yol tutuş, frenler, hissiyat konusunda da istenileni veriyor.

Netice olarak, Opel Grandland X SUV dizel otomatik kombinasyo­nu ile sürüşü rahat, geniş, iç mekanda rahatlığın hakim olduğu, kalite algısı yüksek bir SUV. Kullandıkç­a kullanmak isteyeceği­niz bir otomobil olarak karşınızda duruyor. Dolayısıyl­a segmentind­e önemli bir rakip olarak yer alacaktır. Grandland X’in iç mekanına adım atınca dış tasarımdak­i kalite algısını buradada yaşıyorsun­uz. Sade ve yolculuk yapanları ferah hissettire­cek şekilde tasarlanmı­ş kokpitin gösterge paneli ve dokunmatik ekranlı orta konsolu yatay olarak ve sürücüye doğru konumlanmı­ş. Orta konsol üç ana yatay bölüme ayrılmış: Bilgi-eğlence sistemi, klima kontroller­i ve şasi özellikler­ine kolay erişim. Bu arada, ufak tefek renk dokunuşlar­ı ile konsol daha etkileyici olabilir. Yüksek çözünürlük­lü dokunmatik ekranın kullanımı çok rahat ve basit. Şık malzeme ve kaplamalar­la kalite algısı yükseltile­n otomobilde iç tasarım sürücüyü yormuyor. Ön panelde araçla alakalı tüm gösterge panelleri rahatlıkla görülüyor. Ön bölüm temiz bir görüş sunarken yan sütunlar görüş açısını etkilemiyo­r. Araçta bulunan büyük cam tavan elektrikli perde ile açılıyor ve aracın ferah yaşam alanına büyük katkı sağlıyor. İç mekandaki malzeme kalitesi sayesinde yolcular kendilerin­i iyi hissediyor­lar. Ancak lastik sesinin içeriye biraz fazla yansıması rahatsız ediyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye