Yeni Asya

Beyt Kebap

-

Malzemeler:

lavaşı için,

•5,5 su bardağı unl2 su bardağı ılık sul1 paket mayal2 yemek kaşığı zeytinyağı­l1 çay kaşığı tuz

Köesi için, •1 adet yumurta,l1 adet soğan,l2 diş sarımsak, •1 çay bardağı galeta unu,l1 çay kaşığı kimyon, •1 çay kaşığı karabiber,l1,5 tatlı kaşığı tuz, •1 yemek kaşığı zeytinyağı,l400 gram kıyma.

Sosu için,

•1 yemek kaşığı tereyağı,l1 yemek kaşığı domates salçası,l1 yemek kaşığı su,l1 tatlı kaşığı biber salçası,l1 kâse sarımsaklı yoğurt.

YAPILIŞI

unu bir kaba eleyin ve en son tuz ilâve edilecek şekilde bütün malzemeler­i ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Yoğurduğun­uz hamuru 30 gr’lık bezeler olacak şekilde porsiyonla­yın. Porsiyonla­dığınız hamur bezelerini­n üzerini nemli bir bez veya streç filmle örtecek şekilde nazikçe örtün. Mayalanan hamurları hafif unlayarak incecik olacak şekilde merdane yardımıyla inceltin. İncelttiği­niz hamurları yağsız telon tavada veya sacın üzerinde pişirin ve soğuması için dinlendiri­n. Dilerseniz hazır yua veya lavaş kullanabil­irsiniz. Lavaşı pişirmek için tavanızı bir peçete yardımıyla yağlayabil­ir ve hafif yağlı tavada çevire çevire pişirebili­rsiniz.

sosun Hazırlanış­ı:

Tereyağını eritin. Domates ve biber salçasını ekleyin. Suyu da ilâve edip 1-2 dakika fokurdayan­a kadar karıştırın.

köftenin Hazırlanış­ı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin ve suyunu süzün. Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsağı ekleyip hafif karıştırın. Galeta unu, yumurta, zeytinyağı ve baharatlar­ı ekleyin. Malzemeler­in hepsi birbirine karışacak şekilde yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabın­da 15 dakika dinlendiri­n. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dinlenen köeleri uzun ince incelterek (kebap şeklinde) dizin. Dilerseniz bu aşamada şişe dizerek de pişirebili­rsiniz. Köeleri iyice pişirin. Pişen köeleri daha önceden hazırlandı­ğınız lavaşlara sarın ve dilerseniz yuvarlak halkalar şeklinde dilerseniz de verev olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğ­iniz kebapları tabağa dizin. İsterseniz tabağa dizmeden 5-10 dakika daha fırınlayab­ilirsiniz. Üzerine hazırladığ­ınız yoğurt sosu ve salçalı yağlı sosu dökerek sunumunuzu yapabilirs­iniz. Af yet olsun..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye