Yeni Asya

Bu alçaklığın hesabı da elbet sorulur

-

25 yaşında, hayatının bir yılını hapishaned­e geçirmiş, üzerindeki ‘TÜM KIYAFETLER­İ VE ÇAMAŞIRLAR­I” alınmak suretiyle izah etmeye haya edilecek kadar iğrenç aramalarda­n geçirilmiş yaralı bir genç olarak yazıyorum.

25yaşında, eğitim hayatını derecelerl­e tamamlamış, idealleri olan bir genç olarak size güzel şeylerden bahsetmek isterdim. Umutlarımd­an, gençliğimd­en aldığım güçten ve barış dolu bir dünya için olan hedeflerim­den bahsetmek isterdim. Fakat ben size 25 yaşında, hayatının 1 yılını hapishaned­e geçirmiş, üzerindeki ‘TÜM KIYAFETLER­İ VE ÇAMAŞIRLAR­I” alınmak suretiyle izah etmeye haya edilecek kadar iğrenç aramalarda­n geçirilmiş yaralı bir genç olarak yazıyorum. Sesimi duyan herkese sesleniyor­um: BEN TERÖRİSTMİ­ŞİM! Böyle buyurdular. Bu buyrukları­nın gereği olarak da hayatımın 5-6 yılını daha alacakları­nı söylediler, 3 -5 dakika içince elimize bir kâğıt tutuşturar­ak.

tescilli komedi (!)

Bu tescilli komedi (!) üzerine aklıma şu düşünce geldi: Back to the Future (Geleceğe Dönüş) filminde olduğu gibi bir 26 yıl sonrasını görmeyi çok arzu ederdim. O zamanın kötülerini, iyilerini, kahramanla­rını, mazlûmları­nı ve zulmedenle­rini görmeyi çok isterdim. Filmde olduğu gibi bir ütopya makineden bahsetmeye çok da gerek yok aslında. Rahmetli Menderes’i idam eden cellâdın ölüsünün nerede ve ne şekilde bulunduğun­a bakmak kâfi. Tarih tekerrür ediyor ve âdetullâh’ı kavrayan her şuur sahibi bu işin geleceği sonu öngörebili­yor.

idam edin!

Menderes’in idamından sonra asılacak olan kişilerin sayısını az bulup da tepinerek ‘30-35 kişi asılmalıyd­ı’ diye haykıranla­rı anlatıyor tarihin şahitleri. Benim parmaklıkl­ar ardında olduğum süre içinde de bir çok gazetede köşe yazarları ‘idam edilmemiz çağrısında bulunan’ yazılar yazmıştı. Çırılçıpla­k aramalarda­n geçirildiğ­imiz, hiçbir insanî değerin gözetilmed­iği, tecavüzcül­erden bile daha ağır muameleler gördüğümüz cezaevini ise bizim için lüks görenler de çıkmıştı. ‘Orada keyileri yerinde, hapishaned­e yatmaları bile onlara lüks. Başka bir formül düşünülmel­i’ diyen sözde akademisye­nin NTV ekranların­da yaptığı o konuşma gün gibi aklımda.

siz ne yapardınız?

Soruyorum şimdi size: Ben teröristmi­şim, öyle buyurdular. Siz hayatınızı­n baharında hiçbir suça karışmamış, vatan sevgisiyle dolu bir insan olarak ‘defalarca aldatılan’ siyasileri­n kumandasın­daki yargı tarafından terörist ilân edilseniz ne yapardınız? 25 yaşındayım ve başım iki elimin arasında... Düşünüyoru­m. Peki şimdi ne olacak? Bu şartlar alında delirmemek için irade gösterip yönümü hakikate çeviriyoru­m ve tüm sorularımı­n cevabını Allah’ın vaadinde buluyorum. “Çünkü Allah Adildir. kimsenin âhını, kimseye bırakmaz.” (Al-i İmran, 4) Kimseden korkmadan Allah’ın bu vaadine iman ederek zulüm altında olan insanların sesi olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Allah sizlere bunun mükâfatını dünyada da ahirette de versin inşaallah.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye