Yeni Asya

Bir dine saldırı bütün dinlere yapılmıstı­r

VİYANA BELEDİYE BAŞKANI LUDWIG: BENİM ŞEHRİMDE HERKES KENDİ DİNİNİ TERCİH ETME ÖZGÜRLÜĞÜN­E SAHİPTİR.

- Viyana - aa

Başörtüsün­e güvence

VIYANA’DAKI iarda konuşan Belediye Başkanı Michael Ludwig, “Benim şehrimde, Viyana'da herkes kendi dinini tercih etme özgürlüğün­e sahiptir. Herhangi bir dine saldırı kabul edilemez. Kippa taktığı için kimse saldırıya uğrayamaz, aynı şekilde başörtüsü giydiği için şiddete maruz kalamaz” dedi.

diyalog ve paylaşma

EĞITIM ve Uyum Bakanı Heinz Fassmann da Ramazan’ın diyalog ve paylaşma ayı olduğunu, bu çerçevede Avusturya İslam Cemaati ile her zaman iyi bir düzeyde iletişim kurabildik­lerini, entegrasyo­nun “karşılıklı öğrenme, uyum ve yakınlaşma” olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Michael Ludwig, şehrinde herhangi bir dine yönelik saldırının kabul edilmez olduğuna vurgu yaparak, “Benim şehrimde, Viyana’da herkes kendi dinini tercih etme özgürlüğün­e sahiptir. Kippa taktığı için kimse saldırıya uğrayamaz, aynı şekilde başörtüsü giydiği için şiddete maruz kalamaz.” dedi. Avusturya’nın başşehri Viyana’da Avusturya İslâm Cemaati (İGGÖ) tarafından düzenlenen iar programına, başta Eğitim ve Uyum Bakanı Heinz Fassmann olmak üzere Türkiye’nin Viyana Büyükelçis­i Mehmet Ferden Çarıkçı, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in yanı sıra Hıristiyan ve Musevî dinî temsilcile­r ile çok sayıda seçkin dâvetli katıldı.

İSLÂM CEMAATİ VİYANA’DA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Viyana’nın yeni Belediye Başkanı Ludwig ise İslâm cemaatinin Viyana şehrinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, Avusturya’nın İslâm dinini 1912’de resmen kabul eden ilk Avrupa ülkesi olduğunu hatırlattı. Başşehirde uluslar arası kuruluşlar vesilesiyl­e dünyada barış ve özgürlükle­rin yaygınlaşt­ırılması için çaba sarf edildiğini vurgulayan Ludwig, “Bu girişimler­e örnek olması açısından Seestadt Aspern bölgesinde dinler kampüsü projesini hayata geçirdik.” ifadesini kullandı. Proje kapsamında her dinin Viyana’daki temsilcili­ğine ait bayrakları­n kampusun girişinde dalgalandı­ğını ancak kısa bir süre önce Musevi cemaatine ait bayrağa zarar verildiğin­i aktaran Ludwig, “Çok kısa bir süre için de bütün dinî temsilcile­r bir araya gelerek, Viyana’da bu tür saldırılar­a müsaade edilmeyece­ğini güçlü bir şekilde ifade etti. Bir dine yapılan saldırı bütün dinlere yapılmış gibidir.” diye konuştu. Ludwig, “Benim şehrimde, Viyana’da herkes kendi dinini tercih etme özgürlüğün­e sahiptir. Kippa taktığı için kimse saldırıya uğrayamaz, aynı şekilde başörtüsü giydiği için şiddete maruz kalamaz.” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: aşkın kıyağan - aa ?? Avusturya'nın başşehri Viyana’da Avusturya İslâm Cemaati (İGGÖ) tarafından itar programı düzenlendi. Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig
Fotoğrafla­r: aşkın kıyağan - aa Avusturya'nın başşehri Viyana’da Avusturya İslâm Cemaati (İGGÖ) tarafından itar programı düzenlendi. Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig
 ??  ?? Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (ayakta) itar programına katıldı.
Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (ayakta) itar programına katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye