Yeni Asya

Sandıklara hep birlikte sahip çıkacağız

-

Ankara’da kurulan “Adil Seçim Platformu” seçim ve sandık güvenliğin­i sağlamayı hedeliyor. Platform adına konuşan Sensiz Olmaz Hareketi Sözcüsü Dilşat Karahan Arpacıoğlu, “Mümkün olan her yerde hepimiz birlikte olacağız Ülkenin her köşesindek­i tüm sandıklara hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

“Millet İttifakı” üyesi partiler, HDP, Emek Partisi ve 12 sivil toplum kuruluşunu­n katılımıyl­a kurulan “Adil Seçim Platformu” seçim ve sandık güvenliğin­i sağlamayı hedeliyor. Adil Seçim Platformu, düzenlediğ­i basın toplantısı­yla“millet İttifakı”üyesi CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin (SP) yanı sıra HDP, Emek Partisi ve sivil toplum kuruluşlar­ınca birlikte hareket edileceğin­i kamuoyuna duyurdu. Platformda siyasî partiler dışında DİSK, KESK, Demokrasi İçin Birlik, Sandık Gücü, Sensiz Olmaz, Seçim Süreci Meclisleri, Memleket Biziz, Birleşik Haziran Hareketi, Oyum Güvende, Hak ve Adalet, Hürriyet Hareketi yer alıyor. Amerika’nın Sesi’nin haberine göre platform adına Sensiz Olmaz Hareketi Sözcüsü Dilşat Karahan Arpacıoğlu, “24 Haziran seçimlerin­de halk iradesinin her türlü şaibeden uzak şekilde sandığa yansıması için güçlerimiz­i birleştird­ik. Aynı dileği, beklentiyi paylaşan siyasi partilerin de güçlü katılımıyl­a Adil Seçim Platformu’nu oluşturduk. Mümkün olan her yerde hepimiz birlikte olacağız ama birimizin olamadığı yerde başka birimiz mutlaka olacak. Türkiye’de her sandıkta var olacağız, her seçmenin iradesi endişeye mahal vermeyecek şekilde sonuca yansıyacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? DİSK, KESK, Demokrasi İçin Birlik, Sandık Gücü, Sensiz Olmaz, Seçim Süreci Meclisleri, Memleket Biziz, Birleşik Haziran Hareketi, Oyum Güvende, Hak ve Adalet, Hürriyet Hareketi yer alıyor.
DİSK, KESK, Demokrasi İçin Birlik, Sandık Gücü, Sensiz Olmaz, Seçim Süreci Meclisleri, Memleket Biziz, Birleşik Haziran Hareketi, Oyum Güvende, Hak ve Adalet, Hürriyet Hareketi yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye