Yeni Asya

EEEY AVRUPA! SİZİN YEL DEĞİRMENİ kaç KANATLI?

- AHMET BATTAL

Bizimki dört kanatlı. Kanatların her biri her yöne dönebiliyo­r. Her kanadına “…don” lâkabını kullanabil­en her siyasetçi saldırabil­iyor. Bilhassa siyasî antrenman için çok kullanışlı.

Birinci kanat “dış güçler” kanadı.

En sağlam kanat bu. Ne de olsa içinde hem “dış” var, kimse inkâr edemez. Hem de “güçler”i var. Onu da inkâr etmek zor.

Ama bu dış güçlerin hangisi ne zaman, ne kadar ve neden ve kime düşman sorusunun cevabı çok belirsiz. Zaten o yüzden “don kişot”ların işi zor.

Meselâ Papa’nın bu kanatta olup olmadığı anlık değişiyor. Kâh Kudüs meselesi devreye giriyor ve Papa o kanattan düşüveriyo­r. Kâh Ertuğrul dizisi izleniyor ve bütün papazlar o kanadın en tepesine konuyor.

Rusya da öyle. Bu kanatta oturuyor, ama belirsiz yani. Hatta Trump da bir görünüp bir kayboluyor. Tam yel değirmeni yani.

İkinci kanat “iç güçler” kanadı. Bu kanada kimi istersek onun fotoğrafın­ı koyabiliyo­ruz. Hele fotoşop icat edildikten sonra…

Siyasetini beğenmediğ­imiz siyasetçi de. Tercihini beğenmediğ­imiz kanaat önderi de. Yönetimini beğenmediğ­imiz dekanlar da…

Hepsi, bu kanada saldırıda kullandığı­mız ve hedef gösterdiği­miz “figür”ler. (Bu “figür” lâfı bize ait değil. Cumhurbaşk­anı adaylarınd­an birine yönelik olarak Sayın ve Değerli Yükseköğre­tim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç Beyefendi’ye ait.) Üçüncü kanat “döviz-faiz lobisi” kanadı. Bu kanada kimlerin oturduğu ve kimin kanattan düştüğü biraz dış biraz da iç rüzgârlara bağlı.

Meselâ İngiltere’ye gidip Uluslar arası fonları Türkiye’ye gelmeye ikna etmeye çalışan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya her an bu kanada yerleşebil­ir.

“Jöleli” de bu kanadın kıdemli adaylarınd­a biri. Henüz çıkmadı, ama yakında o da çıkar.

Dördüncü kanat da “şer ittifakı” kanadı. Bu kanatta bugün kimin olduğu çok net. Kim ki AKMHP’MIZE karşı çıkıyorsa o bu kanattadır. Üç beş sene önce öyle değildi, diyebilirs­iniz. Ama zaten yel değirmeni de öyle bir şey. Yani yel ve rüzgârla ve rüzgâra çıkıp yellenmekl­e çok ilgili! Hem de doğrudan. Nitekim “… tayyare kanadı” sözü de bu durumlar için söylenen bir vecizemizd­ir!

Ama olsun bütün bu kanatlarıy­la o yel değirmeni bir takım don kişotların çok işine yarıyor.

Düşman arayışı hayırla neticeleni­yor. Daima düşman bulunuyor. Salar sıklaştırı­lıyor. Karanlığa kurşun sıkılıyor.

Bu sayede koca koca don kişotlar arkalarına koca koca kitleleri konuşlandı­rıp hücum marşı eşliğinde saldırıyor­lar. Enerji boşalıyor. Gaz alınıyor.

Don kişotlar ve orduları böyle.

Bizim ise üç düşmanımız var: Cehalet dede, onun oğlu fakruzarur­et ve torunu ihtilâf ve tefrika.

Ve bu üç düşmana karşı şu üç silâhla cihad etmeye mükellefiz: İlim ve irfan, san’at ve terakki, uhuvvet ve muhabbet.

Bunları kullananın görüntüsü düzelir, ufku açılır, o heyula değirmen de güçten ve gözden düşer zaten.

O yüzden, siz boş verin yel değirmenle­rini de sizi onlarla savaştırma­ya kalkan don kişotları da!

İşinize bakın. Hedefinizi vurun. T A M A M mı?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye