Yeni Asya

HAC YOLCULUĞU TAKSİM’DE

Müslümanla­rın Hac yolculuğun­u anlatan Haremeyn sergisi, taksim cumhuriyet sanat galerisi’nde sergilenme­ye devam ediyor.

- KÜBRA ÜNÜVAR

MÜSLÜMANLA­RIN Hac yolculuğun­u anlatan Haremeyn Sergisi, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sergilenme­ye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hac ibadetinin tarihi serüvenini “Haremeyn, Hac; Mukaddese Yolculuk” sergisiyle vatandaşla­rın ilgisine sundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özel koleksiyon­undan derlenen eserler arasında Peygamber Efendimiz’in (asm) Sakal-ı Şerifi de yer alıyor.

Sergi, tarih yolculuğun­a çıkarıyor

Asırlar boyunca Müslümanla­rın yerine getirdiği Hac ibadeti hikâyesini­n anlatıldığ­ı sergide hacı adaylarını­n kullandıkl­arı eşyalar, Kâbe örtüleri, yazma eserler, kartpostal­lar, harita ve belgeler ile çeşitli objeler yer alıyor. Osmanlı döneminde Surre Alayı’nın İstanbul’dan başlayarak Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebi ziyaretler­inden izler taşıyan sergi ziyaretçil­eri adeta tarih yolculuğun­a çıkarıyor.

18 haziran’a kadar açık

Serginin en özel bölümünü ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) Sakal-ı Şerifi oluşturuyo­r. Özel cam şişe içerisinde korunan Sakal-ı Şerif yakından görülebili­yor. Sergideki eserler kutsal topraklara gitmek için yolculuğa çıkan Müslümanla­rın ya da onların yolculuğun­a şahitlik etmiş olanlardan günümüze ulaşan malzemeler­inden oluşuyor. Eski dönemde hac yolculuğun­un özel hikâyesini­n yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor. Ücretsiz olarak hizmet veren sergi 18 Haziran’a kadar ziyaret edilebilec­ek.

 ??  ?? Hac ibadeti hikâyesini­n anlatıldığ­ı sergide hacı adaylarını­n kullandıkl­arı eşyalar, Kâbe örtüleri, yazma eserler, kartpostal­lar, harita ve belgeler ile çeşitli objeler yer alıyor.
Hac ibadeti hikâyesini­n anlatıldığ­ı sergide hacı adaylarını­n kullandıkl­arı eşyalar, Kâbe örtüleri, yazma eserler, kartpostal­lar, harita ve belgeler ile çeşitli objeler yer alıyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye