Yeni Asya

Futbol AILESINDE güven sorunu var

TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN,“40 YILDA BİR GÖRÜLECEK, KEYİFLİ BİR SEZON YAŞADIK. REKABETİN, HEYECANIN SON HAFTAYA DEK SÜRMESİ LİGİMİZE AYRI BİR RENK GETİRDİ. SEZON BOYUNCA GÖRÜLDÜ Kİ FUTBOL İKLİMİMİZ SERT, BÜYÜK BİR GÜVEN SORUNU YAŞIYORUZ. BU DURUM FEDE

-

Futbol Federasyon­u (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bir sezonu daha bitirdikle­rini belirterek, “Kimimiz sevindik, kimimiz üzüldük. Fair play ruhunu yücelten tüm kulüplerim­izi kutluyor, şampiyon takımlarım­ızı tebrik ediyorum. Liglerden düşme talihsizli­ği yaşayan kulüplerim­izin üzüntüleri­ne ortak oluyor, yeni sezonda tüm takımlarım­ıza başarılar diliyorum.” dedi. Acısıyla tatlısıyla geride kalan sezonun herkeste önemli izler bıraktığın­ı vurgulayan Demirören, “40 yılda bir görülecek, keyili bir sezon yaşadık. Rekabetin, heyecanın son haaya dek sürmesi ligimize ayrı bir renk getirdi. Federasyon­umuz tüm kurulları ile adaletli bir sezon için maksimum gayreti gösterdi. Kurullarım­ıza daima güvendik, güvenmeye de devam edeceğiz.” ifadelerin­i kullandı.

KOMPLO teorİlerİn­e kapaliyiz

Yıldırım Demirören, hiç hak etmedikler­i eleştirile­r aldıkların­ı savunarak, en büyük sorunun her sezon olduğu gibi yine hakemlerin niyetinin, kurulların aldığı kararların sorgulanma­sı olduğunu belirtti. Eleştiriye açık oldukların­ı, hataları varsa da düzeltecek­lerini ancak “komplo teorilerin­e” kapalı oldukların­ın altını çizen Demirören, şöyle konuştu: “Sezon boyunca görüldü ki futbol iklimimiz sert, büyük bir güven sorunu yaşıyoruz. Bu durum federasyon­umuzla ilgili değil, aslında futbol ailesi birbirine karşı güven sorunu yaşıyor. Oysa çok önemli bir süreç yaşayacağı­z. Hem ülkemizin hem futbolumuz­un bu dönemde omuz omuza vermeye ihtiyacı var.”

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve yönetim kurulu üyelerine saygıların­ı ve teşekkürle­rini ileten Demirören, “Bizi UEFA’DA başarıyla temsil eden başta Sayın Servet Yardımcı ve UEFA kurulların­da yer alan arkadaşlar­ıma teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu başarıları kutlamayı ümit ediyor, sizlerin değerli destekleri­nizi bekliyoruz.” diye görüşlerin­i aktardı. Türk futbolunda herkesin önüne 100. yıl hedefi koyması gerektiğin­e değinen Yıldırım Demirören, şu ifadeleri kullandı: “Beş yıllık planlamala­rla, Cumhuriyet­imizin 100. yılında borçsuz Türk futbolu, turnuvalar­ın gediklisi milli takım, Avrupa’da çeyrek finaller, yarı finaller, finaller oynayan takımlar kurmalıyız. Yayın geliri 1 milyar doları aşan, tribünleri hınca hınç dolan, futbolu çocuğuyla, kadınıyla festivale dönüştüren istikrarlı bir futbol ortamı sağlamalıy­ız. Biz federasyon olarak mali anlamda 95 yıllık tarihimizi­n en güçlü dönemini yaşıyoruz. Beş yılda hedefimiz, 15 olan sponsor sayımızı 25’lere çıkarmak, 700 milyonu aşan gelirimizi 1,5 milyar liraya yükseltmek. Eğitimci, antrenör, futbolcu, tesis, altyapı gücümüze güç katmak. Siz kulüplerim­izin de yeni düzenlemel­erle hızla düzlüğe çıkacağına inanıyorum. Belki kulüp borçları 7-8 milyarları buldu ama bugün şampiyon olan takımımızı­n yıllık geliri 700 milyonu, ligden düşen bir takımımızı­n geliri 100 milyonu aşıyor.”

 ??  ??
 ??  ?? Osman Aşkın Bak Mehmet Yiğiner Mustafa Cengiz Yıldırım Demirören TFF Başkanı Yıldırım Demirören genel kurulda kulüp başkanları­yla biraraya geldi.
Osman Aşkın Bak Mehmet Yiğiner Mustafa Cengiz Yıldırım Demirören TFF Başkanı Yıldırım Demirören genel kurulda kulüp başkanları­yla biraraya geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye