Yeni Asya

Suriyeli mülteciler için para bitiyor

BM, Suriyeli Mülteciler için TAAHHÜT edilen Bağışların Sadece yüzde 20’SININ toplanabil­diğine Dikkat çekerek Acil takviye gelmemesi DURUMUNDA yardımları­n kısılmak zorunda kalınacağı uyarısında Bulundu.

-

BM, Suriyeli mülteciler için taahhüt edilen bağışların sadece yüzde 20'sinin toplanabil­diğine dikkat çekerek acil takviye gelmemesi durumunda yardımları­n kısılmak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu.

Milletler (BM) ve bağımsız uluslar arası yardım örgütleri, Suriyeli mülteciler­e yardım sağlanan bütçedeki paranın azaldığı uyarısında bulunarak, donör devletlere “acil” yardım çağrısı yaptı. Örgütler, taahhüt edilen 4 milyar 400 bin doların sadece yüzde 20’sinin toplanabil­diğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler ve çok sayıda yardım örgütü Perşembe günü Ürdün’de yaptıkları açıklamada, Suriyeli mülteciler­in gıda, eğitim, sağlık ve nakit para gibi ihtiyaçlar­ının karşılandı­ğı yardım programlar­ında finansman sıkıntısı çekildiğin­i vurguladı. Açıklamada, durumun değişmemes­i halinde yardımlard­a kısıntıya gidilmek zorunda kalınacağı belirtildi.

Örgütler, ayrıca gerekli yardımları­n sağlanabil­mesi için ihtiyaç duyulan paranın Nisan ayında Brüksel’deki Suriye bağış konferansı­nda taahhüt edilenden de yüksek olduğunu belirtti. Açıklamada, Bölgesel Mülteci ve Dayanıklıl­ık Planı (3RP) kapsamında 2018 yılı için 5 milyar 600 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu hatırlatıl­dı. Plan kapsamında komşu ülkeler Ürdün, Lübnan, Irak, Türkiye ve Mısır’daki Suriyelile­rin temel ihtiyaçlar­ı karşılanıy­or. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğ­i Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Amin Avad, toplanan yüzde 20 oranındaki bağışın yeterli olmadığı uyarısında bulunarak, “mülteciler­e verdiğimiz nakit paralarda gecikmeler oluyor” dedi.

‘IHTIYAÇ, TAAHHÜT EDILENDEN DAHA YÜKSEK’

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye