Yeni Asya

tepkıler yıne lafta kalıyor

İsraİl ramazan’da da FİLİSTİNLİ Katlİamına TAMGAZ DEVAM Edİyor.

-

rezzan’ın katli savaş suçu

ramazan öncesi Gazze’de işgali protesto eden silahsız Filistinli­lere saldırarak 60 fazlasını şehit eden İsrail, gazetecile­ri ve sağlık görevliler­ini de katlediyor. Siyonist saldırganl­ığın kurbanı “yardım meleği” hemşire Rezzan oldu. Rezzan’ın katli “yeni bir savaş suçu” olarak yorumlanıy­or.

hiçbir yaptırım uygulanmad­ı

İsraİl Trump’tan aldığı destekle saldırılar­ını sürdürürke­n, tepkilerin yine laa kaldığı ve sonuç almaya yönelik hiçbir caydırıcı yaptırımın hayata geçirileme­diği görülüyor. Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşmalar ve ticarî ilişkiler de aynen devam ediyor.

Filistin’deki “Kudüs ve Kutsal Mekânlara Destek için İslâm-hıristiyan Komisyonu” Genel Sekreteri Henna İsa, işgalci İsrail güçlerinin Gazze sınırında gönüllü hemşire Rezzan en-neccar’ı şehit etmesinin “açık savaş suçu” olduğunu belirtti. İsa yaptığı yazılı açıklamada, 1949 yılında imzalanan Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’nin 147’nci maddesinin, sivillerin hayatı ve güvenliğin­e yönelik her türlü saldırıyı yasakladığ­ını ve bu türden bir saldırının “büyük ihlâl” olarak tanımlandı­ğını hatırlattı.

Büyük ihlâllerin ise “savaş suçu” olduğuna dikkati çeken İsa, Filistinli Rezzan en-neccar’ın öldürülmes­inin de açıkça buna karşılık geldiğini kaydetti. Neccar’ın şehadetini­n İsrail’in gerçek mermi kullandığı ilk olay olmadığını, işgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılan gençleri daha önce de öldürdüğün­ü ifade eden İsa, Filistinli siviller arasında ölü ve yaralı sayısının artmasının arkasında İsrail’in “orantısız güç kullanması” olduğunu ifade etti.

 ?? Fotoğrafla­r: AA ?? Gazze sınırında gönüllü hemşire Rezzan en-neccar’ı Huzaa beldesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.
Fotoğrafla­r: AA Gazze sınırında gönüllü hemşire Rezzan en-neccar’ı Huzaa beldesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye