Yeni Asya

Trump’tan ayrımcı iftar

TRUMP Beyaz Saray’da ilk iftarı verdi, ama amerikalı Müslüman Sivil Toplum kuruluşlar­ını DÂVET ETMEDI.

-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da ilk kez düzenlediğ­i ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman bazı ülkelerin Washington’daki yabancı misyon temsilcile­rinin katıldığı iar programı, Amerikalı Müslüman sivil toplum kuruluşlar­ınca protesto edildi. Görevine yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan Trump, Beyaz Saray’da ilk kez iar verdi. Beyaz Saray’daki geleneğin dışına çıkarak geçen yıl iar vermeyen Trump, bu yıl dar katılımlı bir dâvette ağırlıklı olarak Washington’da görevli yabancı misyon temsilcile­rini ağırladı.

Yabancı misyon temsilcile­ri ağırlandı

Katılımcı listesi Beyaz Saray tarafından açıklanmad­ı ancak Beyaz Saray muhabirler­inin bildirimle­rine göre programa Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikler­i (BAE), Tunus, Irak, Katar, Bahreyn, Fas, Cezayir ve Libya’dan diplomatik temsilcile­r katıldı. Oruçların açılmasınd­an önce kısa bir konuşma yapan Trump, bütün Müslüman âleminin Ramazan ayını tebrik ettiğini ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman ülkelerden temsilcile­ri Beyaz Saray’da ağırlamakt­an büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Washington - aa

 ??  ??
 ??  ?? ABD Başkanı Trump'ın ilk kez düzenlediğ­i itar yemeğine, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu nüfusunun çoğunluğu Müslüman bazı ülkelerin Washington'daki yabancı misyon temsilcile­ri katıldı.
ABD Başkanı Trump'ın ilk kez düzenlediğ­i itar yemeğine, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu nüfusunun çoğunluğu Müslüman bazı ülkelerin Washington'daki yabancı misyon temsilcile­ri katıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye