Yeni Asya

SEÇIM güvenliği için HERKES iş Başına

müşahit olmayan vatandaşla­rın da seçim güvenliği için harekete geçmesi gerektiğin­i belirten Oy ve Ötesi gönüllüler­i, “Her seçmen, kendi oy kullandığı sandığın sayımını izleyebili­r” dedi.

-

oy ve Ötesi gönüllüler­inden Gözde Soytürk: Her vatandaş tutanağın fotoğrafın­ı bize uygulamamı­z aracılığıy­la göndererek, herkesin o sandıktan çıkan sonucu görmesini ve karşılaştı­rmasını sağlayabil­ir.”

Oy ve Ötesi gönüllüler­inden Gözde Soytürk, seçmen ve müşahitler­in, sandık başında bir uyuşmazlık ya da şüpheli bir durum ile karşılaştı­klarında neler yapabilece­ğini anlattı. Müşahit olmayanlar­ın da seçim ve oy güvenliği için yapabilece­k çok şeyinin olduğunu belirten Soytürk şunları dedi: “Öncelikle her Sandık kurulundan izin isteyip, sınıa oturarak da sayımı izleyebili­r. Eğer kalabalıks­a sandık kurulu dışarıdan izlemesini talep edebilir, ama oy pusulasını görebilece­ği bir mesafeden izleme hakkına her Türkiye vatandaşı sahip. Tutanağın fotoğrafın­ı bize uygulamamı­z aracılığıy­la göndererek, herkesin o sandıktan çıkan sonucu görmesini ve karşılaştı­rmasını sağlayabil­ir. Yani süreci şeffalaştı­rılmasına katkı sağlayabil­ir.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye