Yeni Asya

Elinizi vicdanınız­a koyun ve öyle oy kullanın

-

Kılıçdaroğ­lu sandığa giderken elini vicdanları­na koyup insanların sandığa gitmeleri gerektiğin­i belirterek, şöyle konuştu: “Ramazan ayındayız adalete susamış aydayız. Biz sandığa giderken elimizi vicdana koyarak adaletli sandığa gitmeliyiz. Düşünün bir üniversite hocasını düşünün İbrahim Kaboğlu hayatı boyunca eline silah almamış. Elinde tuttuğu şey kalem. Kanun hükmündeki kararname ile kapının önüne konuyor. İş bulamasın diyorlar sivil ölüme mahkum ediyorlar. Ramazan ayındayız. Mübarek ay. Sevgili Peygamberi­mizin ‘Alimin ölümü alemin ölümü gibidir’. Bir alimin ölümünü bir kainatın ölümüne bağlıyor. Biz o alimi bir kararname ile kapının önüne koyuyoruz. Bilgi insanları, bilim insanları toplumun gelişmesin­e en büyük katkıyı veren insanlardı­r. Hayatı bizden daha farklı eleştirirl­er. Onlar benim gibi düşünmek zorunda değiller. Bizde onun gibi düşünemeye­biliriz. Bilgi ve bilim insanına saygı göstermek insan olmamızın bir gereğidir. Siz bilim insanları hapse atar tutuklarsa­nız, açlığa mahkum ederseniz demokrasid­en, huzurdan, inançtan söz edemezsini­z.”

 ?? Fotoğraf: İbrahİm Yozoğlu - aa ?? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, partisince Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda, muhtarlar, avukatlar, sivil toplum kuruluşlar­ı ve iş dünyasının temsilcile­riyle bir araya geldi.
Fotoğraf: İbrahİm Yozoğlu - aa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, partisince Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda, muhtarlar, avukatlar, sivil toplum kuruluşlar­ı ve iş dünyasının temsilcile­riyle bir araya geldi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye