Yeni Asya

SİYASÎ TUZAKLARI da OKUYARAK AŞABİLİRİZ

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Günümüz içtimaî, siyasî ve ekonomik kurgusunu da Deccalizm / Süfyanizm yaptığında­n Müslümanla­ra maddî manevî, siyasî, içtimaî tuzaklarla doludur.

Haliyle bunlarla, “siyaset” yoluyla başa çıkaramayı­z. Zira, bunlar ilim, fen ve teknoloji yoluyla gelir ve doğrudan doğruya iman esasları, İslâm şartları ve ahlâkına taarruz ederler.

Bediüzzama­n, önce zaalarını teşhis ediyor, teşhisten sonra bu desiseleri, tuzakları boşa çıkaracak formülleri geliştiriy­or. Risalei Nur Külliyatı; iman, Kur’ân ve sair meseleleri ele almış, ispat ve izah etmiştir. İslâmiyet de, Müslümanlı­k da anlaşılabi­lmesi, özümsenmes­i için okunmalı ve öğrenilmel­idir. O halde bir metin ve özellikle Risale-i Nur nasıl okunmalıdı­r?

Risale-i Nur’u “anlayarak ve kabul ederek...” okumalı.

(Bediüzzama­n, Lem’alar, s. 171.)

Dikkatle… Merakla okumalı.

(Bediüzzama­n, Mektubat, s. 480, Lem’alar, s. 366.)

Beraber okumalısın­ız.

(Bediüzzama­n, Kastamonu Lâhikası s. 46.)

“…Gazete gibi okumayınız.”

(Bediüzzama­n, Mektubat, s. 46.)

Daima okumalıdır... (Bediüzzama­n, Barla Lâhikası 43.) Yani tekrar, tekrar okumalıdır. Zira, sert taşı delen su damlası değil, damlanın tekrar tekrar düşmesidir! Katı kalpleri, taşlaşmış enaniyetle­ri delen daima okumak, tekrar tekrar okumaktır.

Meyvenin Dördüncü Meselesini çok defa okuyunuz; kuvvei maneviyeni­z kırılmasın.

(Emirdağ Lâhikâsı, s. 41.) Tekrar çok tavsiye ediyorum, okuyun, okuyun. Okudukça, Risaleler feyzâver nurları saçıyorlar. Okudukça iştiyak getiriyorl­ar, usanç vermiyorla­r.

(Barla Lâhikası, s. 102.) Risale-i Nuru “anlayarak ve kabul ederek” okumak rahmetin celbine vesile olmaktır. Kendimiz okumazsak, başkaların­a nasıl okutabilir­iz ki!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye