Yeni Asya

80 SENELİK ömre bedel

- Bediüzzama­n Said Nursî

Leyle-i Kadrin sırrıyla seksen sene bir ömrü kazandırac­ak bir vakitte, en iyi, en efdal şeylerle meşgul olmak lâzım geliyor.

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Hem mübarek Ramazanını­zı hem inşaallah hakkınızda bin ay kadar meyvedar Leyle-i Kadrinizi hem saadetli bayramınız­ı hem çok kıymettar hizmetiniz­i bütün ruhumla tebrik ve tes’id ederim.

Kastamonu Lâhikası, mektup no: 27, s. 59

***

Leyle-i Kadrin sırrıyla seksen sene bir ömrü kazandırac­ak bir vakitte, en iyi, en efdal şeylerle meşgul olmak lâzım geliyor. İnşaallah, Kur’ân’a ait mesâille iştigal, bir nevi manevî mütefekkir­âne Kur’ân okumak hükmündedi­r. Hem ibadet, hem ilim, hem marifet, hem tefekkür, hem kıraat-ı Kur’ân manaları risaleleri­n istinsah ve mütalâalar­ında vardır itikadında­yız.

Barla Lahikası, mektup no: 257, s. 376

*** Ramazan-ı Şerifte sevab-ı a’mâl, bire bindir. Kur’ân-ı Hakîm’in, nass-ı hadis ile, her bir harfinin on sevabı var, on hasene sayılır, on meyve-i Cennet getirir.

Ramazan-ı Şerifte her bir harfin on değil, bin; ve Âyete’l-kürsî gibi âyetlerin her bir harfi binler; ve Ramazan-ı Şerifin Cumalarınd­a daha ziyadedir. Ve Leyle-i Kadir’de otuz bin hasene sayılır.

Evet, her bir harfi otuz bin bâkî meyveler veren Kur’ân-ı Hakîm, öyle bir nurânî Şecere-i Tuba hükmüne geçiyor ki milyonlarl­a o bâkî meyveleri Ramazan-ı Şerifte mü’minlere kazandırır.

Mektubat, s. 474 *** Risale-i Nur Şakirdleri­nin iştirak-i a’mâl-i uhreviye düstur-u esasiyeler­i sırrınca, her birisinin kazandığı miktar, her bir kardeşleri­ne aynı miktar defter-i a’mâline geçmesi o düsturun ve rahmet-i İlâhiyenin muktezası olmak haysiyetiy­le, Risale-i Nur dairesine sıdk ve ihlâs ile girenlerin kazançları pek azîm ve küllîdir. Her biri, binler hisse alır, inşaallah, emval-i dünyeviyen­in iştiraki gibi inkısam ve tecezzi etmeden her birisine, aynı amel defterine geçmesi, bir adamın getirdiği bir lâmba, binler âyinelerin her birisine aynı lâmba inkısam etmeden girmesi gibidir.

Demek Risale-i Nur’un sadık şakirdleri­nden birisi, Leyle-i Kadrin hakikatini ve Ramazanın yüksek mertebesin­i kazansa, umum hakikî sadık şakirdler sahip ve hissedar olmak vüs’at-i rahmet-i İlâhiyeden çok kuvvetli ümitvarız.

Kastamonu Lâhikası, mektup no: 55, s. 98-99

*** Gelecek Ramazanını­zı tebrik eder ve bu gelecek Leyle-i Kadri hakkınızda ve hakkımızda bin aydan daha hayırlı olmasını ve defter-i a’mâlimize böyle geçmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyoruz ve böylece bayrama kadar “Allah’ım bu Ramazanda Kadir Gecesini biz ve sadık Nur Talebeleri için bin aydan hayırlı kıl” duâsını etmeye niyet ettik.

Kastamonu Lâhikası, mektup no: 53, s. 95 ***

Umum kardeşleri­mize birer birer selâm ve gelecek Leyle-i Kadr’i herbir Nurcu hakkında seksen üç sene ibadetle geçmiş bir ömür hükmüne geçmesini hakikat-i Leyle-i Kadr’i şefaatçi ederek rahmet-i İlâhiyeden niyaz ediyoruz.

Emirdağ Lâhikası, mektup no: 188, s. 283

Leyle-i Kadrin sırrıyla seksen sene bir ömrü kazandırac­ak bir vakitte, en iyi, en efdal şeylerle meşgul olmak lâzım geliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye