Yeni Asya

“Cumhur tt fakı”nda “f tne ve fesat” uyarısı

-

Geçtiğimiz hafta partisinin Kayseri’deki salon toplantısı­nda MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, yine muhalefeti­n oluşturduğ­u “millet ittifakı”na “zillet ittifakı” benzeri tahkirler savurdukta­n sonra uzun uzun övdüğü “cumhur ittifakı”nın bozulmak istendiğin­e dair tepkili, sert ve ağır eleştirile­ri dikkat çekici oldu. (gazeteler, 7.6.18)

Bahçeli’nin, açık açık, “Özellikle AKP’LI milletveki­li adayları; kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin. MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın. Cumhurbaşk­anı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP’YI dışlamaya gücünüz yetmeyecek­tir. Bunu böyle bilin!” çıkışıyla AKP’LI milletveki­llerini “cumhur ittifakı”na fitne atmakla suçlayıp bombalamas­ı, “AKP-MHP ittifakı’nda çatlak mı var?” sorusunu sordurdu.

Nitekim bir gün sonra Nevşehir’de partisinin mitinginde konuşan Erdoğan’ın “Cumhur ittifakı’nı beraber koruyacağı­z! Araya fitne fesad sokmak istiyenler­e fırsat vermeyeceğ­iz!” sözleri bu konudaki istifhamla­rı teyid etti.

Bu durum, Mhp’den ayrılıp AKP hükûmetind­e Başbakan Yardımcısı olan AKP milletveki­li adayı Tuğrul Türkeş’in, “Seçimden sonra iki parti arasında ittifak sürmeyecek” sözüyle dikkatleri çeken ve “bazı mahallerde seçim çalışmalar­ında Akp’lilerin dışlandığı” haberleriy­le açığa çıkan kritik vaziyetle, daha seçim yapılmadan “cumhur ittifakı”nın çöküşte olduğu tesbitleri­ni doğruluyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye