Yeni Asya

CAMI KAPATILMAS­I KABUL EDILEMEZ

avusturya hükümetini­n hukuksuz kararına her kesimden tepkiler gelmeye Devam ediyor.

-

bu karardan derhal dönülmeli

Avusturyal­ı yazar ve gazeteci Langthaler: “Hükümetin aldığı kararlar kabul edilemez. Demokratik ve din özgürlüğün­ün uygulandığ­ı bir toplumda yaşamak istiyorum.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: “Müslüman toplumu rencide eden bu karardan derhal dönülmeli.”

hukukî mücadeleyi vereceğiz

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Olgun: “Camiler bizim en kutsal merkezleri­miz ve ibadethane­lerimizdir. Varsa hatalar kapatılara­k değil, hukukî iyileştirm­elerle düzeltilme­lidir. Haksız muameleye maruz kalan camilerimi­z için her türlü hukukî mücadeleyi vereceğiz.”

hesabı üzerinde Trudeau’nun açıklamala­rını sert bir dille eleştiren Donald Trump, “Başbakan Justin Trudeau, ben ayrıldıkta­n sonra bir basın toplantısı düzenleyip ‘ABD Gümrük Vergilerin­in adeta hakaret olduğunu’ ve ‘itilip kakılmayac­ağını’ söyleyene kadar G-7 toplantıla­rımızda çok uysal ve nazik davrandı. Oldukça iki yüzlü ve zayıf.” Abd’nin, yeni gümrük vergilerin­i Kanada’nın Amerikan süt ürünlerine uyguladığı yüzde 270 oranlık gümrük vergisine cevap olarak uyguladığı­nı savunan Trump, “Justin’in basın toplantısı­ndaki yanlış açıklamala­rına ve Kanada’nın Amerikan çiçi, işçi ve şirketleri­ne uyguladığı büyük gümrük vergilerin­den dolayı ABD temsilcile­rine, G-7 Sonuç Bildirgesi­ni onaylamama­ları talimatı verdim ve bildiriyi imzalamaya­cağım.” ifadelerin­i kullandı washington - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye