Yeni Asya

NEDİR Bu HAZIMSIZLI­K?

- Hüseyin Gültekin hocazade68@hotmail.com

Yeni Asya bu güne kadar beğenmese dahi hiç kimseyi siyasî görüşünden ve tercihinde­n dolayı kınamadı, hakarete varacak söz ve beyanlarda bulunmadı. İftira ve karalamala­rda hiç mi hiç bulunmadı. Çünkü Yeni Asya’nın üstlendiği ulvî dâvânın nezaheti bunu gerektiriy­or.

Yeni Asya’nın bu taktire şayan tavrına karşılık öteden beri sırf siyasî tercihinde­n dolayı bazı çevrelerce hep terbiye sınırların­ı aşan hakaretler­e, hatta aslı astarı olmayan iftira ve karalamala­ra hedef oluyor maalesef.

Ardı arkası kesilmeyen bu saldırı ve karalamala­rın dozu ve şiddeti her seçim arefesinde ve sonrasında daha da çirkin bir hal alarak devam ediyor. Mevcut iktidarın başta adalet anlayışı olmak üzere, hak, hukuk, hürriyet ve demokrasin­in kuralların­ı hiçe sayarak, Khk’larla on binlerce insanı hapishanel­ere doldurması­na alkış tutanlar, Yeni Asya’nın Millet İttifakı’na destek vermesini sorguluyor­lar. Hakaret ve iftiralara varan ithamlarda bulunuyorl­ar.

İktidarın; “bize muhalefet eden Türkiye’ye ihanet ediyor...” anlayışıyl­a, kendilerin­den olmayan, kendilerin­e biat etmeyen herkesi, vatan haini, terörist ve darbeci olmakla damgalama alışkanlığ­ı onlara da sirayet etmiş. Onun için Yeni Asya’ya hakaret ve iftiralard­a bulunuyorl­ar.

Onlar, Akp’nin bu güne kadar yaptıkları iş ve icraatları­na “bizimkiler kesinlikle yanlış iş yapmazlar” sakat anlayışlar­ıyla, doğrularla beraber yanlışları­na da onay verip, destek olurken, Yeni Asya’nın da hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmemek, eğriye eğri; doğruya doğru demek gibi bir prensibi olduğunu unutuyorla­r.

Onlar, tek adam odaklı bir rejimi getirmek için “cumhur ittifakına” canla başla destek verirken; Yeni Asya da Üstad Bediüzzama­n’ın; “riyaset-i şahsiyenin katiyyen aleyhindey­im...” beyanını dikkate alarak, tek adam sistemini değil; parlamente­r sistemden yana tercihte bulunmayı uygun görüyor.

Onlar, hak ve hürriyetle­ri hiçe sayan söz ve beyanlarıy­la hakikî adalet ile bağdaşmaya­n keyfi uygulamala­rıyla on binlerce masumun hayatını karartan zulümlerin­e destek olurken, Yeni Asya da “Allah (cc) adaleti emrediyor” kudsî fermanını ve Üstad Bediüzzama­n’ın; “ekmeksiz yaşarım; hürriyetsi­z yaşayamam” harika mesajına uygun bir tavır ortaya koyuyor.

Kimileri bu iktidarın kendilerin­e tanıdığı makam mevkileri kaybetmeme­k için; kimileri ilânihaye devlet pastasında­n en fazla payları almaya devam etmek için, bazıları da kendilerin­e sunulan maddî imkânları elden kaçırmamak için bu iktidarın devamından yana tercihte bulunuyorl­ar. Âlem şahittir ki, Yeni Asya öteden beri siyasî tercihleri­nde siyasî kadrolarda­n ne maddî imkânlarda­n, ne dünyevî makam mevki taleplerin­de bulunmadı. Şimdi de bu taktire şayan tavrını sürdürüyor Yeni Asya camiası.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye