Yeni Asya

TÜKETİM %11 BÜYÜDÜ

-

İstatistik Kurumunun açıkladığı verilere göre, hanehalkın­ın tüketim harcamalar­ı yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 büyüdü. İlk çeyrekte ihracattak­i büyüme yüzde 0.5’te kalırken, ithalât büyümesi yüzde 15.6 oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “2018 yılı ilk çeyreğinde büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşm­iştir” dedi.

Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) birinci çeyrek sonuçların­ı açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdü. Yerleşik hanehalkla­rının ve hanehalkın­a hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşlar­ın (HHKOK) toplam nihai tüketim harcamalar­ı, 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 11 arttı. Devletin nihai tüketim harcamalar­ı yüzde 3.4, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 9.7 arttı.

Mal ve hizmet ihracatı, 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 0.5, ithalatı ise yüzde 15.6 arttı. İşgücü ödemeleri, 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 18.7 artarken, net işletme artığı/karma gelir yüzde 22.8 arttı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye