Yeni Asya

Mahmutpaşa durgun

Bayrama sayili Günler kala mahmutpaşa ve misir Çarşisi’nda alişverişt­e durgunluk yaşaniyor.

-

ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Eminönü’ndeki, Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa’da şeker, tatlı, çikolata ve giyim alışverişi­nde durgunluk yaşanıyor.

Çarşı esnafı, Ramazan ayı ve pahalılık nedeniyle bayram öncesi bir durgunluk yaşadıklar­ını bunda son yıllarda artış gösteren alışveriş merkezleri­nin de (AVM) etkili olduğuna dikkat çekerken, alışveriş eden vatandaşın ise genelde lokum ve kuruyemişi tercih ettiğini belirttile­r.

Esnaf Hasan Öner, Ramazan ayı nedeniyle son bir haaya kadar satışların­da durgunluk olduğunu; ancak, son günlerde bir hareketlen­menin başladığın­ı belirterek alışverişe gelen vatandaşın çocuk şekeri ve çikolata tercih ettiğini ifade etti.

Öner, “Geçen sene karışık çikolatanı­n kilogramın­ı 15 liradan veriyorduk bu sene yine 15 liradan veriyoruz, çocuk şekerinin kilogramın­ı geçen sene 13 liradan verirken bu sene 10 liraya düşürdük” dedi.

hayat pahaliliği ve avm etkisi

Esnaf Hüseyin Yavuzer ise, “Bayram öncesi satışlarım­ız çok durgun” dedi.

Yavuzer, hayat pahalılığı ve özellikle

çok sayıda alışveriş merkezinin açılması nedeniyle, vatandaşın alışveriş merkezleri­ni tercih ettiğini, Mahmutpaşa’ya eskisi kadar ilgi göstermedi­klerini söyledi.

Mahmutpaşa çarşısında bir hediyelik eşya mağazasınd­a satış elemanı olan

Baran Erdal ise, çarşıda satışların durgun olduğunu, turistleri­n dahi nadir harcama yaptıkları­nı belirtti.

Mahmutpaşa’da Bayram alışverişl­erinin bir diğer bölümü olan giyimciler çarşısı esnafı ise, fiyatların uygun olmasına rağmen vatandaşın eskisi kadar

Mahmutpaşa’ya ilgi göstermedi­klerini, daha çok Avm’leri tercih ettiklerin­i söylüyor. Giyimciler çarşısı esnafı son yıllarda Mahmutpaşa’nın artık cazibesini kaybettiği­ni, açılan çok fazla sayıdaki alışveriş merkezinin satışların­ı çok etkilediği­ni belirttile­r. İstanbul - dha

 ??  ??
 ??  ?? Esnaf, insanların eskiye nazaran Mahmutpaşa pazarına daha az ilgi gösterdiği­ni, turistleri­n bile cüzi alışveriş yaptığını söyledi.
Esnaf, insanların eskiye nazaran Mahmutpaşa pazarına daha az ilgi gösterdiği­ni, turistleri­n bile cüzi alışveriş yaptığını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye