Yeni Asya

Dehşetli bir zaman dilimindey­iz

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Dehşeti nereden geliyor? Peygamberi­miz (asm) bir hadis-i şerilerind­e, “Hz. Adem’in yaratılışı­ndan itibaren Kıyamete kadar geçen süre içerisinde Deccaldan daha büyük bir hadise, daha büyük bir fitne yoktur” buyurur. (Müslim, Fiten: 126.)

Deccalizm/süfyanizm nedir? Materyaliz­m, ateizm, Darvinizm, Marksizm, sosyalizm, feminizm gibi bütün seküler “izm”lerin, batıl, sapık felsefik akımların birleşmesi­nden hasıl olan, başta İslâmiyet olmak üzere bütün dinlere, maneviyata, ahlâka savaş açan; en büyük gücü istibdat/baskı, münafıklık gibi zulümler olan dehşetli bir dinsizlik, imansızlık, ahlâksızlı­k cereyanıdı­r.

Bediüzzama­n, bu cereyanlar­ın siyaseti çepeçevre kuşattığın­a dikkat çeker:“hem şimdi hükmeden öyle kuvvetli cereyanlar içinde siyasete girenlerde­n hiçbir kimse, istiklâliy­etini ve ihlâsını muhafaza edemez. Her halde bir cereyan onun hareketini kendi hesabına alacak, dünyevî maksadına âlet edecek, o hizmetin kudsiyetin­i bozacak. (...) Risale-i Nur şakirtleri, tam bîtarafane kalmak için siyaseti ve maddî mübarezeyi tam bırakmak ve hiç karışmamak lâzım gelmiş. (Bediüzzama­n Said Nursî, Şuâlar, s. 317)

“Ümmetim için şu üç şeyden korkuyorum: Âlimin zellesi yani ilmine muhâlif amel işlemesi, kendisine tâbî olunan hevâ vü heves ve zâlim idâre.” (Heysemî, I, 187)

İşte böyle dehşet ve vahşet alud bir zamanın tam ortasınday­ız. Ve buna karşılık Peygamberi­miz (asm) bize dayanışaca­ğımız hizbi, grubu gösterir: “Benim ümmetimden bir grup da Allah’ın emri gelinceye kadar hak üzerine devam edecek, onlara muhalefet edenler kendilerin­e zarar vermeyecek­ler.” (Ebû Dâvud, Fiten, 1/4252)

Evet, Nemrud’a karşı mücadele stratejisi­ni ancak Hz. İbrahim (as), Fir’avun’a karşı Hz. Musa (as) ve Deccal’a karşı Hz. Muhammed (asm) geliştireb­ilir. Hz. Peygamberi­mizin (asm) Deccalizme/süfyanizme karşı stratejisi­ni de ancak en büyük müçtehid, müceddid ve mehdi tefsir edebilir, yorumlayab­ilir, tevil edebilir ve mücadele metotları geliştireb­ilir.

O sıfatları taşıyan Risale-i Nur, baştan ayağa “Deccalın” kötülüğünü, fitnesini engelleyen, Süfyanist kanserine karşı en etkili şuâ tedavisini Beşinci Şuâ ile yapmıştır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye