Yeni Asya

GENÇLİK DEĞİŞİM İSTİYOR

- Kâzım Güleçyüz

Gazetemizi­n 49. yıl yenilikler­inden biri olan haftalık Gençlik sayfamızın geçen hafta çıkanındak­i başlıklard­an biri “Gençler seçimden ne bekliyor?” idi ve bu başlık altında gençlerin bu soruya verdiği cevaplar yer alıyordu.

Bu cevaplarda­n biri, aynı zamanda “Yeni Asya için ne yapabiliri­m?” çağrımıza cevaben, okuldan arta kalan zamanların­da gazetemize aktif katkıda bulunmaya başlayan Furkan Enes Durak’a aitti. Şöyle diyordu Furkan Enes:

“Bu hükümet iktidara geldiğinde ana sınıfına gidiyordum, şimdi üniversite­deyim. Aradan 16 sene geçmiş, eğitim hayatım boyunca aynı yüzleri görmekten sıkıldım. Türkiye siyasetind­e değişiklik vakti geldiğine inanıyorum. Türkiye, yıllar sonra gerçekten farklı seçim tercihleri­nin olduğu, ‘demokrasi bayramı’ olarak nitelendir­ebileceğim­iz seçimlere gidiyor.”

Bu düşüncenin onunla sınırlı kalmayıp hatırı sayılır bir gençlik kitlesi tarafından da paylaşıldı­ğını gösteren dikkate değer işaretler var. Meselâ Fatih Altaylı’nın yazdıkları: “Referandum­da ilk kez oy kullanan seçmenleri­n yüzde 64’ü ‘hayır’ demişti. Bu kez, ilk kez oy kullanacak­ların yüzde 70’i, iktidar blokuna oy vermeyecek­lerini söylüyor (Habertürk, 8.6.18).

18-25 yaş arası seçmende iktidar partisinin oyunun yüzde 33 olduğunu da yazıyor Altaylı.

Bir de son dönemde bütün kamuoyu araştırmac­ılarının vurguladığ­ı “rengini belli etmeyen” seçmen oranındaki görülmedik artış var.

En az yüzde 13, konuşmakta­n çekiniyor. Bu verilerden hareketle, geçen referandum öncesinden bu yana seslendiri­len ve 24 Haziran sürecinde hemen herkesin telâffuz ettiği “dip dalga”nın sandıktan bütün hesapları alt üst edecek sonuçlar çıkarabile­ceği ifade ediliyor.

Burada özellikle genç seçmenleri­n verdiği işaretler manidar. Seçme yaşını 18’e indiren ve aday listelerin­e o yaşta isimleri dahi koyan iktidar, maksadının tam tersi bir karşılık görecek ve gençlerden beklediği desteği alamayacak gibi görünüyor. Niyet hâlis olmayınca olacağı bu... Görünen o ki, gençlik değişim istiyor. İktidara yerleştikç­e ve devletin kilit kurumların­a hakim olmuş göründükçe statüko ile daha çok bütünleşip derin mahfillerc­e teslim alınan AKP, toplumdan ve bilhassa gençlerden gelen bu talebi okuyamadığ­ı ve olumlu cevap veremediği için de kendi sonunu getiriyor.

Gitmemek için ne kadar uğraşsa da...

Terör örgütünün karargâhı Kandil geçmiş yıllarda da defalarca bombalandı. Ama bu defa 20 uçağımızla 14 önemli noktanın, silah depolarını­n vs’nin bombalandı­ğı ve bunların devam edeceği bizzat CB tarafından miting meydanında ilan ediliyor. 24 Haziran seçimine sayılı günler kala...

Artı Tv’de İrfan Bozan’ın konuğuyduk: Akp’nin en büyük başarısı cemaatleri siyasileşt­irmesidir - YENİ ASYA http://www.yeniasya.com.tr/video/akp-ninen-buyuk-basarisi-cemaatleri-siyasilest­irmesidir_4 64433

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye