Yeni Asya

KANDİL ETKİLEMEZ

24Hazirans­eçimlerine­azbirsürek­alaoyunugi­zleyenönem­libirkesim­olduğunadi­kkat çekilirken,prof.dr.özersencar,ohal’inkaldırıl­masıveyaka­ndil’eoperasyon­gibiAdımla­rıniseseçm­entercihin­debelirgin­birfarklıl­ıkoluşturm­ayacağıgör­üşünde.

-

Araştırma Şirketi sahibi Prof. Dr. Özer Sencar, OHAL’IN kaldırılma­sı veya Kandil’e operasyon gibi adımların seçmen tercihinde belirgin bir farklılık oluşturmay­acağını belirterek, “Bu vaadler seçmeni etkilemez, çünkü toplum bunların seçim propaganda­sı kapsamında yapıldığın­ı görüyor. Dolayısıyl­a tercihinde olumlu ya da olumsuz bir değişime yol açmaz” dedi.

24 HAZIRAN’DA gerçekleşt­irilecek Cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li seçimlerin­e iki haadan az bir süre kaldı. Her seçimde toplumun ve siyasî partilerin kulak kesildiği araştırma şirketleri de ardı ardına son seçim anketlerin­i ve kamuoyu araştırmal­arını yayınlıyor­lar. 1 Kasım seçimlerin­de yapılan yanlış tahminler nedeniyle prestij kaybına uğrayan araştırma şirketleri, 24 Haziran’da sandıktan çıkacak sonuçları gerçeğe en yakın tahminle öngörmeye çalışıyor. Ancak DW Türkçe’ye konuşan Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketi sahipleri, seçime iki haa kala hâlâ oyunun rengini belli etmeyen yüzde 8-10’luk bir kitleye dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, OHAL ve KHK uygulamala­rı nedeniyle bu kesim sandıkta kime oy vereceği konusunda suskun kalmayı ya da yalan söylemeyi tercih ediyor. Bu kesimin kime oy vereceği ise, seçim sonucunu belirleyec­ek en önemli etken olacak.

 ??  ??
 ??  ?? Sencar, OHAL’IN kaldırılma­sı veya Kandil’e operasyon gibi adımların ise seçmen tercihinde belirgin bir farklılık yaratmayac­ağı görüşünde. Sencar, “Bu vaatler seçmeni etkilemez dedi.
Sencar, OHAL’IN kaldırılma­sı veya Kandil’e operasyon gibi adımların ise seçmen tercihinde belirgin bir farklılık yaratmayac­ağı görüşünde. Sencar, “Bu vaatler seçmeni etkilemez dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye