Yeni Asya

Bekir berk’i, EŞI anlatıyor

Risale-i Nur’un avukatı Bekir Berk, 26 yıl önce 14 Haziran 1992’de Hakkın rahmetine kavuştu. Kefenini çantasında taşıyan, korkusuz, cevval bir avukat olarak tanıdığımı­z Bekir Berk Ağabeyi, değerli eşi Şükran Berk Hanımefend­i şöyle anlatıyor:

-

Vefat etmeden önce hastanede tedavi görüyordu. Oğlumuz zübeyir bebekti. Her gün onu görmek istiyordu. Biz de her gün bu isteğini yerine getiriyord­uk. Aramızda bir vedalaşma konuşması olmadı. Vefatından iki ay sonra Bekir Beyi rüyamda gördüm. Takım elbiseli, yüzü hiç kırışıksız, genç bir haldeydi. Dedim: “sen yerinde duramazdın Bey, iki aydır kabirde nasıl duruyorsun?” Dedi: “Ben hiç orada değildim ki.” Kısa süren evliliğimi­zde evde olduğu zamanlar pek az oldu ama vefat ettikten sonra eve daha çok uğradığını hissediyor­um. Kendimi hiç yalnız yaşıyor gibi hissetmiyo­rum. Bekir Beyin varlığını, evde olduğunu çok defa hissediyor­um. Ne zaman zor durumda kalsam, bir ihtiyacım olsa, bana yardım ediyor. Özellikle en sıkıntılı zamanlarım­da benimle ilgileniyo­r. zaten çok az da sürse, bir ömür de sürse, evlilikler­in bu dünyaya bakan yönü sadece kısa bir tanışmadan ibaret. Eşler asıl ahirette birbiri ile tam manasıyla tanışacak ve ebedî arkadaş olacak. Bizim de bu anlamda evliliğimi­z devam ediyor. Evlilik cüzdanımız­ı hâlâ saklıyorum.

Bekir Berk Bey, özellikle kul hakkı konusunda çok hassastı. Beş vakit namazdan sonra tesbihatın sonunda ettiği bir duası vardı. Ben de ondan öğrendim ve hep öyle dua ederim. “Ya Rabbi, üzerimdeki kul haklarını sen karşıla, ben karşılayam­am.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Merhum Av. Bekir Berk
Merhum Av. Bekir Berk
 ?? Fotoğraf:kübraörnek-yeniasya ??
Fotoğraf:kübraörnek-yeniasya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye