Yeni Asya

Neşriyat hizmetleri­nin gücü

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Bu haftaki yazımızı Medrese-i Yusufiye konularını­n dışında bir konuya ayıralım dedik. Hep aynı konulardan bahsederek sizleri bıktırmış olmayalım. Yazımızın konusunun önce ‘Adalet’ üzerine olmasını düşünüyord­um. Hazırlık yaparken, sosyal medya üzerinden gönderilen küçük bir video, Filinstinl­i yardım meleği şehid Rezzan ennecar’ı düşündürdü. Buradan da şu anda memleketim­izde yaşayan hapisteki 700 çocuk, 17 bin başörtülü kadın ve yüzbinlerc­e masum mağdur ve masum olup da hapse düşenleri düşündüm. Doğu Türkistan’daki Uygur Türkü Müslüman kardeşleri­mi düşündüm. Cumhuriyet­in kuruluşund­an bu güne kadar yapılan zulümleri düşündüm. Gerçekten çok üzüldüm ve ne yapabiliri­z diye düşündüm. Aklıma Risale-i Nurlar’a dönmekten başka çare gelmedi. En tesirli sonucu almanın yolunu Üstad Hazretleri yıllar evvel yazmış. Yeter ki okuyup uygulayabi­lelim.

Şimdi bir kere daha okuyalım: “Risale-i Nur’un bir talebesi evvelce elinde Nur Risaleleri­yle ve oradan çıkardığı mev’izelerle (öğüt, tavsiye) şark hudud bölgesinde Ruslar’ın o zamanda o havalideki propaganda­larını durdurmuşt­u. Bu suretle bir tek talebe bir ordu kadar vatana, millete ve asayişe hizmet etmiştir.” (Emirdağ Lâhikası

339. Mektup) Bu paragrafta­n anlıyoruz ki bir tek Nur Talebesi 1950’li yıllarda Rus Devletini tek başına bir nevi mağlûp ediyor. Ne ile? Risale-i Nurlar’la. Manevî cihadla. 1950’li yıllarda kitap yok, teknoloji yok, Nur Talebeleri­nin sayısı şimdikinde­n daha az, maddî imkânlar yok.

2020’ye yaklaşıyor­uz. Sayımız, maddî imkânlarım­ız, okuyacak kitabımız, teknolojim­iz var. O yıllara göre her şeyimiz var. Acaba geçen yıllara göre eksiğimiz ne? Üstadımız ve kahraman ağabeyleri­mizin büyük bedeller ödeyerek bizlere teslim ettiği NEŞRİYAT HİZMETLERİ­NE daha çok sahip çıkmaktan başka çaremiz var mı?

NOT: Mübarek Ramazan Bayramınız­ı tebrik eder, bütün dünyadaki mazlûm ve masum insanların kurtuluşu için bir başlangıç olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.

İRTİBAT İÇİN: (0532) 471 53 52

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye