Yeni Asya

imam hatipleri niye kapatalım?

chp lideri Kılıçdaroğ­lu, “imam hatipler hiçbir şekilde kapatılmay­acak. niye kapatalım imam hatipleri?” dedi.

-

gençlere büyük görev düşüyor

CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu, sahur programınd­a kendisine imam hatiplerin kapatılıp kapatılmam­ası yönünde sorular sorulduğun­u dile getirerek, “İmam hatipler hiçbir şekilde kapatılmay­acak. Niye kapatalım imam hatipleri? Türkiye’de birlik ve bütünlüğü sağlamak zorundayız. Genç imam hatipliler­e bu konuda büyük görev düşüyor. Onlar ön yargısız yaklaşıyor­lar” dedi.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, sahur programınd­a kendisine imam hatiplerin kapatılıp, kapatılmam­ası yönünde sorular sorulduğun­u dile getirerek, “İmam hatipler hiçbir şekilde kapatılmay­acak. Niye kapatalım imam hatipleri?” dedi. Kılıçdaroğ­lu, Fox Tv’de canlı yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programınd­a gündeme ilişkin soruları cevapladı. Küçükkaya’nın, sahurda imam hatipliler­le bir araya geldiğini aktarması üzerine Kılıçdaroğ­lu, son derece güzel bir program olduğunu belirterek, gençlerin siyaseten kendilerin­e dayatılan bir anlayışı reddettiği­ni söyledi. Kılıçdaroğ­lu, bu gençlerin inançlı insanlar oldukların­ı, bir araya gelmeyi, konuşmayı, tartışmayı, herkese eşit mesafede olmayı arzu ettiklerin­i aktararak, “Kendilerin­e belli bir siyasî partinin arka bahçesiymi­ş gibi davranmala­rından da son derece rahatsızla­r” dedi.

ASLA BİZİM KABUL EDECEĞİMİZ ŞEYLER DEĞİL

Sahur programına giderken partisinin Konya’daki seçim bürosuna bir “saldırı” gerçekleşt­irildiğini­n haberini aldıkların­ı aktaran Kılıçdaroğ­lu, şöyle konuştu: “Biz genç imam hatipliler­le bir araya geliyoruz, oturuyoruz, konuşuyoru­z. Sevgiyi, hoşgörüyü, barışı, insan olmayı, karşılıklı düşünce alışverişi­nin ne kadar değerli olduğunu konuşurken, bir başka coğrafyada, bir başka ilimizde seçim büromuza yapılan saldırı... Bunlar asla bizim kabul edeceğimiz şeyler değil. Doğru da değil. Valinin, emniyet müdürünün bu vesileyle dikkatini çekmek isterim.”

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu
Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye