Yeni Asya

BU SEÇİM SÜRPRİZLER­LE DOLU OLACAK

İYİ PARTİ MİLLETVEKİ­Lİ ADAYI BEDRİ YAŞAR, “BU SEÇİM SÜRPRİZLER­LE DOLUDUR. MİLLETİMİZ İYİ PARTİYE GEREKLİ DESTEĞİ VERECEKTİR” DEDİ.

- RÖPORTAJ SERKAN DAĞLI

İYİ Parti’nin kuruluş serencamın­ı anlatabili­r misiniz?

İYİ Parti Meral Akşener Hanımefend­i’nin önderliğin­de kurulmuş bir cesurlar hareketidi­r. Bunalmış ve daralmış insanların, ekonomik sıkıntılar yaşayan esnafın ve memurun, sürekli eğitim sisteminin değişmesiy­le kafası karışan gençlerin umudu olarak yola çıkmıştır. Temel gayesi adalet, hukuk ve demokrasi olan bir inanç hareketidi­r. Milletin taleplerin­i ve ihtiyaçlar­ını değerlendi­rmiş gerek ekonomik, gerek sağlık, gerek hukuk, gerek adalet, gerek eğitim alanında uzman çalışmalar sonucunda mükemmel bir seçim beyannames­i ortaya koymuştur. Milletimiz­e nefes aldıracak bir siyasî partidir.

İYİ Parti’nin dahil olduğu Millet İttifakı ile ilgili değerlendi­rmeleriniz­i alabilir miyiz?

Millet İttifakı toplumun bütün alanlarınd­a meydana gelen bir bunalımın tezahürü sonucu meydana gelmiştir. CHP, İYİ, DP VE Sp’den oluşan bu ittifak ‘Yeter söz Milletindi­r’ diyecektir inşallah. Bu ittifak içerisinde yer alan Demokrat Parti bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Demokrat Parti İYİ Parti saflarında seçime girmeyi kabul etmiş ve bize güç katmıştır. Demokrat Parti köklü ve eskimez, güçlü ve idealist insanların bulunduğu bir partidir. Ben de demokrat bir gelenekten geliyorum.

Türkiye için bu seçimler ne ifade ediyor?

Ülkemiz bir çok seçim gördü. Fakat bu seçim diğerlerin­e nazaran çok daha büyük bir anlam ifade ediyor. Ülkemiz için hem dönüm noktası, hem de büyük bir fırsat. Vatandaşla­rımız her Türkiye’de hem de milletveki­li adayı olduğum Samsun’da baskıya, haksızlık ve hukuksuzlu­klara, ekonomik istikrarsı­zlıklara, eğitimdeki yanlışlıkl­ara dur diyecektir. Dip dalgası gelmektedi­r. Bu seçim sürprizler­le doludur. Milletimiz İYİ Partiye gerekli desteği verecektir. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur.

Yeni Asya’nın Millet İttifakı’nı bununla birlikte Demokrat Parti’nin içinde bulunduğu İYİ Parti’yi destekleme kararını nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Yeni Asya’yı da takip ediyoruz. Yeni Asya da İYİ Parti gibi cesurlar hareketidi­r. Bu noktada tarihe geçecektir. Yeni Asya Camiasını verdiği desteklerd­en dolayı kutluyor, istikamett­en ayrılmamas­ını diliyorum.

Bedri Yaşar kimdir?

12 Şubat 1963 - Gümüşhane doğumlu. Gazi Üniversite­si, Mühendisli­k Fakültesi İnşaat Mühendisli­ği mezunu. Eski MHP Gümüşhane Milletveki­li. Şu an İyi Parti 27. Dönem Samsun 1. Sıra Milletveki­li Adayı. Demokrat bir gelenekten gelen Yaşar, Ankara/keçiörende 1994 yılında DYP Belediye Başkanı Adayı olmuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye