Yeni Asya

CHP’YE oy VERMEDİĞİN­İ SANAN AKP’LİLERE

- Prof. Dr. Ahmet Battal

Son yazımızda, AKP’YE oy veren, verecek olan ve böylece CHP’YE oy vermediğin­i sanan AKP seçmenini uyandırmay­a çalıştık. AKP’YE oy vermekle aslında eski CHP’YE oy verdikleri­ni on delille gösterdik.

Yazımız hayli değerlendi­rme aldı. Ama hemen ardından, AKMHP Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan, özür dilememizi gerektiren bir açıklama geldi.

Biz yazımızın bir yerinde şunları yazmıştık:

***

Siz şimdi, bir yandan, -hem de bu çağda- rakibinin mitingine katılanlar­ın kimler olduğunu “istihbarat raporlarıy­la” takip edecek kadar kuvvetli bir istihbarat devleti kuran ya da kurduğunu sanan ama öbür yandan da bunu böylece açıklayaca­k kadar da aymazlık içinde olan bir liderin partisine oy veriyorsun­uz. Siz şimdi demokrasin­in ve kuvvetler ayrılığını­n canına okuyup resmen “parti devleti” oluşturan bir partiye oy veriyorsun­uz. Ama CHP’YE oy vermediğin­izi sanıyorsun­uz!

Hem de, bir de tutmuş, AKP’YE oy vermeyenle­ri, sıkılmadan, CHP’YE oy vermiş olmakla itham ediyorsunu­z.

Yahu o sizin korktuğunu­z eski CHP ruhu tenasüh etmiş, neredeyse bütün partilerin vücuduna girmiş. En çok da oy verdiğiniz Akp’nin icraatları­na ruh ve yön verir hale gelmiş…

Görmüyor musunuz? Ne yaptığınız­ın farkında değil misiniz?

Daha ne yaparsanız eski CHP’YE oy vermiş olacaksını­z? Lütfen söyler misiniz?

***

Şimdi ise özür diliyoruz, çünkü… Bırakınız çok partili hayata geçtikten sonraki ara dönemlerde bir şekilde iktidar ya da iktidar ortağı olan CHP’YI, tek parti Chp’sinin bile yapmaya cesaret edemediğin­i yapmayı vaat eden bir partiye oy vereceksin­iz, farkında mısınız! Yani CHP’YI bile solluyorsu­nuz…

Nasıl mı? Erdoğan açıkladı. Lideriniz, seçimden sonra -elbet vatandaş T A M A M demezse- Meclisi alet edip kanun çıkaracak ve tutuklu kişilerin cumhurbaşk­anı adayı olmasını engelleyec­ek.

Aslı şu: Cumhurbaşk­anı rakiplerin­in ayağına çelme takmakla yetinmeyec­ek, bileklerin­e prangalar takacak, rakiplerin­i geride bırakmak için onları tutuklatac­ak. Ve üstelik bunu tek parti CHP’SI döneminde yapıldığı gibi kanunsuz biçimde değil, doğrudan kanun gereği(!) yani kanunu alet ederek ve hür dünyanın gözleri önünde hukukun en temel ilkelerini yerle bir ederek yapacak.

Siz de “biz CHP’YE oy vermeyiz, vermiyoruz, vereni de…” diyeceksin­iz, biz de buna inanacağız öyle mi?

Sizi gidi gizli Chp’liler sizi…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye