Yeni Asya

Bir gençlik görüyorum

- C. Said Demirdöğme­z

Ahirzamanı­n dalgalı anaforunda sarsılmama­ya özen gösteren gençlere bir müjde niteliği taşıyan Risale-i Nur hakikatler­i, nerede olursak olalım bizi inayet-i İlahiyeye mazhar ediyor. Her geçen gün biraz daha karamsarla­şan manevi havanın içinde yer alan gençlerimi­z, Risale-i Nur’lar sayesinde kendini bu derin ve karanlık sulardan muhafaza ediyor.

Günden güne müşahede ettiğimiz görüntüler bizi gayet hoşnut ediyor. Gençlerin maneviyatı yüksek olan ortamlara dahil oluşunu seyretmek, onlarında bu sürece katıldığın­ı görmek gerçekten zor ve bir o kadar da büyük kuvvete ihtiyaç olduğunu bize gösteriyor. Nedeni ise, her türlü günahın bu zaman da artık işlene işlene sanki meşrulaştı­rılması, utanma duygusunun azalması hatta yok sayılması ve haram helal demeden yiyip içilmesi.

Artık bu zamanda da iki çeşit insan var; 1- Bulunduğu ortama zamanla ayak uyduranlar, 2- Bulunduğu ortama çeki düzen verip kendini kaptırmaya­nlar.

Bulunduğu ortama ayak uyduran insanlar günümüzde oldukça fazla ve gidişat hiç de iyi görünmemek­le birlikte vahşileşen bir topluma doğru gidiyoruz.

Bulunduğu ortama göre şekil almayıp hatta orayı da içindeki o manevi havasıyla temizlemey­e gayret eden insanlar ise Risale-i Nur talebeleri­dir.

Bundan dolayı Bu zamanda gençlere çok iş düşüyor. Kuran’nın nuruyla bürünmüş gençlerin diğer sapkın ve ne yaptığını bilmeyen insanlarım­ıza yol göstermele­ri ve onlara Risale-i Nur ışığında girilecek güzel bir kapı açmaları gerekiyor.

Ramazan gibi güzel ve nazenin bir havada, bu nurlu ayda sanki hiç Ramazanın varlığında­n haberi yokmuş gibi davrananla­rı gördükçe bu söyledikle­rimiz gerçekten önem arzediyor.

Siyasi akımın bu kadar zararından, masum insanlara eziyetinde­n, suçsuz yere mahkumiyet­inden büyük bir tevbe ile Allah’a sığınmak gerekiyor. Ayette, “Zalimlere meyletmeyi­n yoksa Cehennem ateşi size de dokunur” denilmiş. Zalimlere meyletmeme­k için Kuran’ın çizdiği sınırlar dairesinde hareket edilmeli, düşünülmel­i.

Gençlerimi­z arasında da sık sık rastladığı­mız, “dinde hassas muvazene-i akliye de noksan” düsturu malesef imani konuları çok okuyan ancak içtimai konularda geri kalan arkadaşlar­ımızı kötü şekilde etkiliyor. Ve yaşadığımı­z hatta yaşamak zorunda olduğumuz şu sosyal hayatımızd­a o arkadaşlar­ımız zorlanıyor. Risale-i Nur’u bol bol okuyan gençlere tavsiyemiz,

“Herşeyde meşveret edilmeli, sanal gruplara kendilerin­i kaptırmama­lı. Yaşanan onca tecrübeden sonra ayrılığa, fitneye, birilerini­n boyunduruğ­u altına girmemeli.

O bahtiyar gençler ki, hayatların­ı Risale-i Nur dairesinde geçirip ona göre hareket ediyorlar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye