Yeni Asya

F.bahçe’nİn başina HANGİSİ GELECEK?

-

FENERBAHÇE’DE ALİ KOÇ’UN BAŞKAN SEÇİLMESİY­LE BERABER FUTBOL TAKIMINI KİMİN YÖNETECEĞİ MERAK KONUSU. SPORTİF DİREKTÖR DAMİEN COMOLLİ’NİN GELİŞİYLE BİRLİKTE TEKNİK DİREKTÖR ÇALIŞMALAR­INA HIZ VEREN SARI-LACİVERTLİ KULÜBÜN MUHTEMEL TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARINI MERCEK ALTINA ALDIK. Laurent Blanc

Fransız teknik adam kariyerine Bordeaux’da başladı. gösterdiği başarıyla Fransa Milli Takımı hocalığına getirilen Blanc, 2012 yılında milli takımdaki görevinden ayrıldı. 2013 yılında Fransa’nın güçlü ekiplerind­en Paris Saint Germain’in başına geçmiş takımın başında olduğu dönemde 4 Fransa ligi Şampiyonlu­ğu yaşadı.

Arsene Wenger

Fransız Teknik adam adını 1987 yılında Monaco ile duyurmuş ve Fransız ekibini yedi sezon çalıştırdı. 1996 yılında İngiliz ekiplerind­en Arsenal’in başına geçen deneyimli teknik adam 20 yılda toplam 3 Premier Lig şampiyonlu­ğu, 5 Federasyon Kupası ve 6 İngiltere Süper kupası kazanmıştı­r.

Luis Enrique

ispanyol çalıştırıc­ı Haziran 2011’de İtalya’nın Roma takımının başına geçti. Sezonu 7. sırada tamamlayın­ca Enrique ile yollar ayrıldı. Bir sezon a Celta Vigo’nun başına geçti. Enrique 2014-2015 sezonu başında Barcelona ile sözleşme imzaladı. Tecrübeli çalıştırıc­ı İspanyol devinde bütün kupaları kazanmayı bildi.

Louis Van Gaal

1986’da Ajax’ta kariyerine yardımcı hoca olarak başlayan Hollandalı çalıştırıc­ı Louis Van Gaal, 1991 yılında Ajax takımının başına geçti. 1992 yılında UEFA Kupası ve 1995 yılında Şampiyonla­r Ligi’ni kazandı. 1997 yılında Barcelona’nın başına geçen Hollandalı hoca 2000/2001 yılları arasında Hollanda Milli Takımını çalıştırdı.

Claudio Raineri

leicester City’ye peri masalı yaşatan Ranieri’nin sonraki sezon ortasında kötü gidişatı nedeniyle görevine son verildi. İtalyan çalıştırıc­ı sonrasında Nantes kulübünü yönetmeye başladı ve sezon sonu Fransız ekibi ligi onuncu tamamladığ­ı için görevine son verildi. Şu anda boşta olan Raineri’n Fenerbahçe ile adı anılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye