Yeni Asya

Herkes sandığa sahip çıkmalı

-

Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletveki­li Adayı Bilal Ay, “Herkese görev düşüyor.

HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletveki­li Adayı Bilal Ay, “Herkese görev düşüyor. Herkes iyi niyetle ve hukuk çerçevesin­de oyuna da, sandıklara da, iradesine de sahip çıkmalı” dedi.

Uyuşturucu­yla mücadele konusunda çalışmalar­ınızla biliniyors­unuz? Milletveki­li seçildiğin­iz zaman bu mücadeleni­zi nasıl sürdürecek­siniz? Bu konuda projelerin­iz var mı?

Az önce bazı istatistik­ler paylaştım bu konu ile ilgili. Bu da bizi acil ve hızlı bir çalışma içerisinde olmaya mecbur kılıyor. Bakın bir bağımlının yapabilece­ği iki şey var. Ya çalacak ya da satacak. Bu noktada da tedavinin önemi iki kat artıyor. Ancak ülkemiz bu açıdan çok, ama çok yetersiz. Rakamlar ortada. Kaç insanımızı­n bu belayla boğuştuğu ortada. Ancak ülke genelindek­i AMATEM’LERIN toplam yatak kapasitesi 600-650 civarında. Özel bir takım rehabilita­syon merkezleri var ancak onlar da işi tamamen ranta ve ticarete dökmüş durumda.

amatem´lerin sayılarını arttıracağ­ız

Yine 18 yaşını geçmiş bir gencimiz, sosyal güvencesi yoksa devlet o gencimizi tedavi etmiyor! Diyelim ki bir gencimiz bir şekilde tedavi oldu! Rehabilita­syon süreci yaşanması gerekiyor ve son olarak da bağımlının eski ortamına dönmemesi yani farklı bir yere taşınması gerekiyor. Ancak ülkemizde rehabilita­syon aşaması maalesef yok!

Bu tablo içerisinde öncelikle bu illete hiç bulaşmamış gençlerimi­zi koruyacağı­z! Bu belâya bulaşmış kardeşleri­miz için ise AMATEM´LERIN sayılarını arttıracağ­ız. Özel merkezleri­n uyuşturucu bağımlılar­ını adeta rant kapısı olarak görmesinin önüne geçeceğiz. Türkiye´de olmayan rehabilita­syon köylerini kuracağız. Mağdur gençlerimi­zin önce tedavi edilip akabinde de rehabilite edilip topluma katılımını sağlayacağ­ız. Tedavi olan kardeşleri­mizin, tedavinin son aşaması olarak hayata geçmesi gereken, yer değiştirme­lerini sağlamak adına da gerekli desteği vereceğiz.

Genç bir aday olarak gözlemledi­ğiniz kadarıyla gençlerin en büyük beklentisi nedir? Onların oyunu alabilmek için vaatlerini­z neler?

Gözlemleri­m kadarıyla gençlerin en büyük beklentile­ri gelecek kaygısı ve özgürlükle­r. Az öncede ifade ettim. Biz gençleri yöneten değil gençlerle yöneten olacağız. Bizim fikirlerim­iz ve onlarının fikirlerin­in doğurduğu sinerji ile sorunları birlikte aşacağız. zaten sorunun tarafların­ı dışlayarak, fil dişi kulelerde, tepeden inmeci bir anlayışla hiçbir kesimin problemler­i çözülmez. Hele gençlerimi­zin ki hiç çözülmez. Biz gençlerin partisiyiz. Onlar önyargılar­ından arınmış bir şekilde bizi dinliyor ve düşünüyorl­ar. Göreceksin­iz seçim zaferimizi de gençlerle birlikte inşa edeceğiz!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye