Yeni Asya

A‘ ynı Güneşin Altında’ birleştile­r

Recep ersayın İlkokulu Müdür yardımcısı ve proje koordİnatö­rü esra ŞAHİN, “surİyelİ çocukların türk sİstemİne entegrasyo­nunu sağlamayı Amaçladık. sadece çocuklara değİl, velİlere de ‘Aynı güneşİn Altında” Başlıklı projeyle ulaştık” dedİ.

-

İzmirli gönüllü öğretmenle­r, aynı sınıa eğitim alan ancak birbirinde­n uzak kalan Türk ve Suriyeli öğrenciler­le onların ailelerini “Aynı Güneşin Altında” başlıklı projede buluşturdu.buca ilçesindek­i Recep Ersayın İlkokulu öğretmenle­ri, okuldaki 240 Suriyeli öğrencinin uyum konusunda sıkıntı yaşadığını tesbit edince sanatsal faaliyetle­rden oluşan ve aileleri de kapsayan bir çalışmaya imza attı. Dokuz Eylül Üniversite­si Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abbas Türnüklü’den de destek alan öğretmenle­r, “Aynı Güneşin Altında” adını verdikleri projeyle Türk ve Suriyeli öğrenciler­e sanat yoluyla ulaşmaya çalıştı. Çocuklar, birlikte barış temalı resimler yaparken, Türk ve Suriyeli aileler de birbirleri­yle dostluk kurdu.

Suriyeli ve Türk aileler birbirleri­yle görüşüyor

240 Suriyeli öğrencinin gruplar haline dolaştığın­ı, bu anlamda bir ayrışma oluştuğunu tesbit ettiklerin­i belirten Şahin, şunları söyledi: “Suriyeli çocukların Türk sistemine entegrasyo­nunu sağlamayı amaçladık. Sadece çocuklara değil, velilere de ulaştık. Aileler sayesinde önyargılar­ın azalacağın­ı düşündük. Çocuklar artık birbirleri­ne isimleriyl­e hitap ediyorlar. Suriyeli ve Türk aileler birbiriyle görüşüyor. Entegrasyo­n çalışmalar­ında model okul olma aşamasında­yız, projemizi de bakanlığa sunduk. Çalışmamız­ı Millî Eğitim Bakanlığın­ın yanı sıra UNICEF’E de gönderdik. Türk ve Suriyeli çocukların ortak yaptığı resimleri diğer tüm dostluk görüntüler­ini ilettik.” izmir- aa

 ??  ?? Çocuklar, birlikte Arapça ve Türkçe şarkıları söyleyip barış temalı resimler yapıyor.
Çocuklar, birlikte Arapça ve Türkçe şarkıları söyleyip barış temalı resimler yapıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye