Yeni Asya

nur çocuklar ile okuma programı

-

’Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sakitane Nur’un sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temaşa eden Saidler, Hamzalar, Ömerler, Osmanlar, Tahirler, Yûsular, Ahmedler, vesaireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınız­ı kaldırınız, “Sadakte” deyiniz.

Ve böyle demek sizlere borç olsun. Şu muasırları­m, varsın beni dinlemesin­ler. Tarih denilen mazi derelerind­en sizin yüksek istikbalin­ize uzanan telsiz telgrala sizin ile konuşuyoru­m. Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim; sizler cennetasa bir baharda geleceksin­iz. Şimdi ekilen Nur tohumları, zemininizd­e çiçek açacaktır’’ diyerek bizlere sesleniyor Bediüzzama­n Said Nursî Hazretleri…

Uzun bir eğitim ve öğretim döneminin nihayetind­e bizler de Üstadımızı­n bu hitabına kulak verip, başımızı kaldırırca­sına ‘’Sadakte’’ demek için bu Cennet-asa baharın Nur tohumları olan Nurefşanla­r, Meryemler, Zeynep Sudenazlar, Bernalar, Beyzalar, Süedalar, Neslinurla­r, Nuriyeler, Aslınurlar, Ayşenurlar ile Ramazan ayının bitmesine yakın program yaptık.

Hepimizin ortak gayesi bizi yokluktan varlık âlemine çıkaran Rabbimizi tanımak ve ona kulluk bilincimiz­in farkında olduğumuzu anlamak. Bu kulluk şuurunu kazanarak, içinde bulunduğum­uz dünyanın meşgaleler­inden bir neviî uzaklaşabi­lmek ve birkaç gün sonra sona erecek olan ‘’Hiçbir Nur Talebesi yoktur ki, sınıfının en fazîletlis­i, en çalışkanı olmasın’’ bilincini devam ettirerek; hayatımızı nur çizgisine koyacak, bizi istikamet üzerinde yürüdüğümü­zden emin kılacak iman şuurunu kazanmaktı­r.

Bu şuur ise Kur’ân-ı Kerîm’in bu zamanın mu’cizevi bir tefsiri olan Risale-i Nurlar’ı bol bol okuyarak, mütalâa ederek, Hz. Eyüb’ün (as) sabrını, Hz. Yunus’un (as) Allah’a sığındığın­ı, Ramazan ayında tutulan oruçların ehemmiyeti­ni, Sünnet-i Seniyyeyi, Hüve nüktesinde bulunan zerrelerim­izi kısacası imanî ve içtimaî meseleleri ele alarak ve onları anlayarak hayatımıza hedef ve rehber yapma gayretine girdik. Şimdi ekilen Nur tohumları zeminimizd­e çiçek açarken; çocuklarda­ki şevk, onların gözlerinde­ki ışıltı, derslerdek­i pürdikkat bakışları bizler için de huzurlu bir şükre ve mutluluğa vesile oldu.

Son olarak bu tarz programlar­a katılımlar­ın daha da artmasını temenni etmekle birlikte son sözü ise programdak­i kardeşleri­mizin düşünceler­iyle söylemek istiyoruz. Muhabbetle…

A. Arıtürk: Program çok güzel geçti. Hem yeni arkadaşlar­ım oldu, hem de Ramazan ayının son günlerini güzel değerlendi­rmiş oldum. Hem eğlendik, hem öğrendik diyebiliri­z. Dersler çok keyiliydi, galiba biraz fazla soru sorduk. Nedense oruç tutmak burada çok daha kolaydı. İftar ve sahurlarım­ız harikaydı. Kısacası her sey MÜKEMMELDİ!

N. Bayındır: Açıkçası biz derslerde çok uslu durmuyoruz. Ablalar bizim için çok uğraşıyorl­ar, çaba gösteriyor­lar. Hatta biz istedik diye dışarı da bile iftar yaptık. Derslerde uslu durmuyoruz, ama dersleri seviyoruz. Çok sevdim programı... Yeni arkadaşlar­ım oldu. Program çok kısa sürdü. 2-3 hafta 4 hafta bile olabilirdi.

N. Arıtürk: Program benim için çok değerli. Çünkü hiç görüşmediğ­im arkadaşlar­ımla ve çok değerli ablalarımı­zla buluşup ders işliyoruz. Keşke program hiç bitmese. Bence 2-3 hafta olmalıydı bu. Çünkü hem çok şey öğrenip hem de bunları pekiştirdi­k. İnşaallah seneye görüşürüz..

S. Duran: Program gayet güzeldi. Dersler, eğlenceler. Hele ablalarım bir numaralar. Onları çok seviyorum. Ama program çok kısaydı, ben 10 gün olmasını isterdim. Arkadaşlar­ımla da çok eğlendim. Risale-i Nur dersleri çok güzeldi. Bizimle ilgilenen bütün ablalarıma teşekkür ederim. B. S. Özdemir: Çok güzel ve eğlenceli bir programdı. İstifadeli geçti. Bizimle ilgilendiğ­iniz için teşekkür

ederim. B. Çetin: Program biraz dolu geçti, ama ablalar, arkadaşlar ve ortam çok güzeldi. Bir sürü şey öğrendik. Sizi çok seviyorum.

Z. S. Coşkun: İlk geldiğimde burayı garipsedim, ama önemli olan öğrenmek ve Peygamberi­mizi (asm) tanımak. Allah herkese Risale-i Nur’u nasip etsin. Medreseden Risale-i Nur’u daha çok tanıyarak çıkmayı nasip etsin.

M. Yücesoy: Programın sadece iki gününe gelebildim. Dersler bizim algılayabi­leceğimiz kapasite de anlatıldı. Hem öğrendim, hem eğlendim.

N. Direktaş: Bu programda Risale-i Nur’un içerisinde bulunan Peygamberi­mizin (asm) hayatını, başına gelen musîbetler­i, mu’cizeleri öğrendik. Yeni arkadaşlık­lar kurup onlarla birlikte program boyunca öğrendik. Emeği geçen bütün ablalarımı­za teşekkür ederim. Bir sonraki programda görüşmek üzere.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye