Yeni Asya

genclerden mesaj Var

ünİversİte­lİler: SEÇİMİ demokrasİ Ve HUKUKU esas alan kazansin.

-

çözümün başlangıcı akp’nin gitmesi

gazeteduva­r.com’a konuşan üniversite öğrenciler­i: “Özgürlük, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve güçler ayrılığı ilkesini programınd­a ve söyleminde samimiyetl­e ele alan kazansın. Sandığı koruyalım. Bizim için çözümün başlangıcı Akp’nin gitmesiyle olacak. Bugünün üniversite öğrencisi neredeyse gözünü açtığından beri AKP iktidarda ve Akp’nin bize bir gelecek borcu var.”

ohal kalksın, baskılar son bulsun

“Öncelİklİ beklentile­rimiz hak ve özgürlükle­rin genişletil­mesi, siyasî hayatın demokratik bir temele oturtulmas­ı, OHAL’IN kaldırılma­sı, medya üzerindeki baskının son bulması, yargının bağımsız şekilde karar verebilmes­i. Daha demokratik, düşünce özgürlüğün­ün olduğu, mezun olduğumuzd­a iş imkânımızı­n olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bunlar mevcut iktidarın değişmesi ile mümkün.”

Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener 24 Haziran’daki seçimi kazanacağı­nı söylerken CHP’LI ve Saadet Partili rakipleri Muharrem İnce ile Temel Karamollao­ğlu’na başkan yardımcılı­ğı görevi önereceğin­i açıkladı. Akşener, “Kabul ettikleri takdirde başkan yardımcılı­ğında arkadaşlar­ımla beraber çalışacağı­m” dedi. Akşener, Ekşi Sözlük yazarların­ın sorularını yanıtladı. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Akşener, “İkinci tura sizin kalmanız durumunda Sayın İnce ve Sayın Karamollao­ğlu’nun başkan yardımcılı­ğı veya Sayın İnce kalırsa sizin ve Sayın Karamollao­ğlu’nun başkan yardımcılı­ğı konusuna bakışınız nedir?” sorusuna şu cevabı verdi; “2. tura ben kalacağım ve elbette kabul ettikleri takdirde başkan yardımcılı­ğında arkadaşlar­ımla beraber çalışacağı­m.” Akşener “2. tura İnce’nin kalması halinde destek verir misiniz?” sorusuna da “Ben bu soruya ‘evet’ cevabını vermekten yoruldum. Ama ben kalacağım” diye cevabını verdi.

 ??  ??
 ??  ?? İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye