Yeni Asya

Zalim yöneticile­r niçin başımıza musallat oluyor?

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Hakikî mü’min, her meseleyi olduğu gibi, olumsuz vukuatı da kader nokta-i nazarında değerlendi­rir. Her hadisede kaderin mutlaka adalet ettiğine dikkat çeker Bediüzzama­n, “Senin başına gelen zulümler ve musîbetler­in altında kaderin adaleti var. İnsanlar, senin yapmadığın bir işle sana zulmediyor­lar. Fakat kader, senin gizli hatalarına binaen, o musîbet eliyle seni hem terbiye, hem hatana kefaret ediyor” der. (Emirdağ Lâhikâsı, s. 173.)

Kader adalet etti diye, yöneticile­rin, hakimin zulmünü görmezlikt­en gelemeyiz. Kaderin adaletine teslim olurken, zalimin zulmünü de, “elimizle, dilimizle düzelteceğ­iz, en azından kalbimizle buğzedip” tepkimizi ortaya koymak mecburiyet­indeyiz.

Gülenciler­in başına gelenlere de kader, yani, mealini vereceğimi­z şu hadis-i şerif nokta-i nazardan bakmalı:“kim bir zalime zulmünde yardım ederse, Allah o zalimi o yardım edene musallat eder” (Suyutî, Camiu’s-sağir, h. no 8472)

Buyurunuz, bu iktidara en büyük desteği verenler arasında onlar yok muydu? Müstebit sistem, derin devlet onları Risale-i Nur’a perde olarak kullandıkl­arı gibi; müstebit siyasetçil­er de iktidarlar­ı için kullandı.

Yeni Asya olarak Akp’nin demokrat olmadığını izah ve ispat ettiğimizd­e bizi şiddetle eleştiriyo­rlardı! Hatta, mezardan ölüleri kaldırıp o zalimlere destek olma çağrısı yapmadılar mı? “Allah da destekledi­kleri zalimi başlarına musallat etti!”

Şimdi madalyonun öbür yüzüne bakalım: Ey AKP’YE, tek adam anlayışına halen destek olmak isteyenler; sıra sizde! Kendinize dönün, tevbe edin ve destek vermekten vazgeçin!

Halkın, dindarları­n diktatör yöneticile­rin idaresi altında inlemeleri­nin sebebi nedir peki? Bir âyette mealen şöyle belirtilir: “Davranışla­rı sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer kısmına yönetici yaparız.” (En’am Sûresi, 6/129) Ve yine bir âyette mealen, “Bir kavim kendini bozmadıkça Allah onları bozmaz.” (Rad Sûresi, 13/11) diye buyurulur. Bir hadis-i şerifte “Amellerini­z yöneticile­rinizdir, onlar sizlerin eseridir” buna dikkat çekilir. (Acluni, I / 146)

Demek ki, ülkedeki haksızlıkl­arın müsebbibi, yöneticile­ri “fiilen, iltizamen ve iltihaken” destekleye­n, alkışlayan ve yanlışları­na ses çıkarmayan­lardır. Resulullah’ın (asm) şu ifadesi kâmil mü’minin nasıl olması gerektiğin­i haber vermiyor mu? “Cihadın en efdali, zalim sultanın, yöneticini­n yanında, hak sözü söylemekti­r.” (Ebu Davud, Melahim, 17)

Cihadın efdali ayağımıza gelmiş; tepmeyelim lütfen!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye