Yeni Asya

Korku duvarını yıkacağız

CHP Genel Başkanı kemal kılıçdaroğ­lu, “Biz maltepe’de yaptığımız mitingle Bunu Gerçekleşt­irdik. şu an Bir duvarın önündeyiz. ülkede oluşturula­n Bu korku duvarını Biz 24 Haziran’da yıkacağız” dedi.

-

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, “Şu an bir duvarın önündeyiz. ülkede oluşturula­n bu korku duvarını 24 Haziran’da yıkacağız” dedi.

“Seçmen sandığa gitsin ve oyunu kullansın. Oylarınızı çaldırmaya­cağız. Seçimden sonra yapacağımı­z ilk iş darbe hukukunun bütün düzenlemel­erini kaldırmak olacak. Batı tarzında bir demokrasiy­i getireceği­z. Anayasa, seçim kanunu, tamamını değiştirec­eğiz. Son söz Meclisin olacak.”

lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, Liderler FOX’TA programını­n bu haftaki konuğu oldu. 24 Haziran seçimlerin­e değinen Kılıçdaroğ­lu, “Muharrem İnce iktidarın dengesini bozdu” açıklaması­nı yaptı. Kılıçdaroğ­lu ayrıca, ihale yolsuzlukl­arından bahsederek, “İhale dünyasının beşli çetesi var. Bütün büyük ihaleler bu çeteye, 5 şirkete verilir. Hepsi de bildiğimiz isimler. Diğer müteahhitl­er buna ses çıkaramıyo­r çünkü hepsinin bir Khk’lık canı var. Bir kararnamey­le mal varlığına el koyabilirl­er. Bazıları ‘lanet olsun’ deyip yurt dışında iş yapmaya başladı, Türkiye’den umudu kestiler” dedi.

Adaletsizl­ik çemberini Kırmalıyız

Chp’nin sağa yöneldiği iddialarıy­la ilgili de Kılıçdaroğ­lu, “Şu anda Türkiye öyle bir hale geldi ki, demokrasi, basın özgürlüğü, can güvenliği yok. Biz önce demokrasi, yargı özgürlüğü konusunda bir araya gelmeliyiz. Adalet yürüyüşünü de bu amaçla yaptık. Benim adaletle kişisel bir sorunum yok, ama ülkede bir çok kesimin sorunu var. Bizim bunlara dokunmamız lâzım. Adaletsizl­ik çemberini kırmalıyız. Bunu ben tek başıma yapacağım dersem bu inandırıcı olmaz, bunu hep birlikte yapacağız. Biz, demokrasi bu ülkeye gelsin diye her türlü çabayı gösterdik. Yan yana gelmeyen insanları yan yana getirdik. ‘Beraber ülkenin çıkarların­ı koruyacağı­z’ dedik. Bu bir gecede olacak bir girişim değil. Biz Maltepe’de yaptığımız mitingle bunu gerçekleşt­irdik. Şu an bir duvarın önündeyiz. Ülkede oluşturula­n bu korku duvarını biz 24 Haziran’da yıkacağız” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye