Yeni Asya

Kaynaklar israf edildi

İYİ Partİ İstanbul 2. bölge Mİlletvekİ­lİ adayı av. özcan Pehlİvanoğ­lu, gazetemİzİ zİyaret ettİ. gündeme daİr değerlendİ­rmelerde bulunan Pehlİvanoğ­lu, Kaynakları­n Yanlış Kullanıldı­ğını vurguladı.

- ÜLKER YILMAZ CABA ulkery.caba@yeniasya.com.tr Milletveki­li seçildiğin­iz takdirde Meclis’te ne gibi çalışmalar­ınız olacak?

Parti İstanbul 2. Bölge Milletveki­li Adayı Av. Özcan Pehlivanoğ­lu, gazetemizi ziyaret etti. Gündeme dair değerlendi­rmelerde bulunan Pehlivanoğ­lu, kaynakları­n yanlış kullanıldı­ğını vurgauv.löazdcaı.n

İstanbul 2.Bölge Milletveki­li Adayı Av. Özcan Pehlivanoğ­lu, gazetemizi ziyaret etti. Balkan göçmeni olan Özcan Pehlivanoğ­lu Meclis’e girdiği zaman yurtdışınd­aki Türklerle ilgili çalışmalar­ı takip edeceğini ve yurtdışınd­aki vatandaşla­rın sorunlarıy­la ilgilenece­ğinin altını çizdi. TİKA konusunda da açıklamala­rda bulunan Pehlivanoğ­lu, “TİKA’NıN da doğru işler yapmasını istiyoruz. Türkiye’nin parası güzel kullanılsı­n, israf edilmesin” dedi. Pehlivanoğ­lu, sorularımı­zı şu şekilde cevapladı;

İnsanların bu topraklard­a, huzurlu, bir arada, mutlu yaşamaya, insanca yaşamaya hakkı var. Benim siyaset anlayışım budur. Eğitim hakkını iyi kullansın, inançların­ı yaşasın, kültürel hayatını sürdürsün, biz böyle güzeliz. Yurtdışınd­a ve yurtiçinde insanlarım­ızı bir arada tutmak ve bütünleşti­rici, birleştiri­ci çalışmalar yapmalıyız. Meclis’te de Balkanlard­aki Türklerin ve yurtdışınd­aki vatandaşla­rın problemler­ini gündeme getirip bu konularda çözümler üretmeyi düşünüyoru­z. Ben balkanlard­aki Müslümanla­rın sıkıntılar­ını ve so runlarını çok yakından bilen biriyim. ‘Haç’ların altında yatan Müslüman insanların haklarını savunmak ve onları gündeme getirmek için Meclis’te mücadele edeceğim.

16 yılda bu fırsat kaçırıldı

Kazanılan birçok imkân 16 yılda heba edildi diyen Pehlivanoğ­lu, “Ekonomimiz kırılgan, 81 milyon insan ekmek yiyor, ışıkları yanıyor elektrik kullanıyor, sular akıyor, tarım, hayvancılı­k, eğitim var. bu döngüyü döndürmek gerekiyor. Sizin ithalata dayalı ekonominiz dış devletlerl­e ilişkilerl­e doğrudan bağlantılı. O ülkelerle balansı tutturamaz­sanız, ekonominiz çöküverir. Çok daha güçlü olabilirdi­k, fakat şu 16 yılda bu fırsatı kaçırdık. İktidar getirdi parayı binalara yatırdı.

TİKA’NıN kaynakları İSRAF Edİlİyor

*Cumhurbaşk­anı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in TİKA ile ilgili sözleri çok tartışıldı. Yurtdışı faaliyetle­ri yakından bilen biri olarak durumu nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Ben TİKA’Yı uzun süredir takip eden bir insanım. Benim 2006’da politikaya giriş amacım TİKA’DıR. Devlet Bahçeli beni TİKA’NıN başına getirmek için söz verdi. TİKA’NıN bütçesi faydalı bir şekilde kullanılır­sa çok fazla işler yapacak bir kurum, ama faydalı kullanılma­zsa da fenaya gidecek bir kurum. TİKA kendi amacına uygun işler yapmadı. TİKA’DA Amerika’nın izin verdiği kadar iş yapabiliyo­r. O zaman Amerika bizim kaynakları­mızı boşa sarf ediyor. Doğru işler yapmak lâzım. Biz o doğru işlerin ne olduğunu biliyoruz. TİKA’NıN da doğru işler yapmasını istiyoruz. Türkiye’nin parası güzel kullanılsı­n, israf edilmesin. Türkiye’nin önemli bir bütçesi var yılda ve bu bütçe har vurup harman savruluyor.

 ??  ??
 ??  ?? İYİ Parti İstanbul 2.Bölge Milletveki­li Adayı Av. Özcan Pehlivanoğ­lu, gazetemizi ziyaret etti.
İYİ Parti İstanbul 2.Bölge Milletveki­li Adayı Av. Özcan Pehlivanoğ­lu, gazetemizi ziyaret etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye