Yeni Asya

Patates ve soğan zammının suçlusu bulundu

Türkiye Haller Federasyon­u Genel Başkan yardımcısı Faruk akbaş, “seçim arefesinde yükselen soğan, patates ve domates Fiyatların­ın Hükümetle Bir alâkası yok. yetersiz miktardaki ürüne olan Talep Fiyatların yükselmesi­ne sebep olmuştur” dedi.

-

Haller Federasyon­u Genel Başkan Yardımcısı Akbaş artan fiyatlarda­n hükümetin sorumlu tutulamaya­cağını savunarak, “Şiddetli sağanak, sel ve dolunun tarlalara zarar vermesi sebebiyle yetersiz miktardaki ürüne olan talep fiyatların yükselmesi­ne sebep olmuştur” dedi. Rekabet Kurumu da soğan ve patates fiyatların­ın takibe aldığını açıkladı.

Türkİye Haller Federasyon­u Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, kısa bir süre içinde soğan ve patateste makul fiyat seviyesini­n görüleceği­ni ifade etti. Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı yükselen veya düşen meyve ve sebze fiyatların­dan hiçbir hükümetin sorumlu tutulamaya­cağını belirtti. Seçim arefesinde yükselen soğan, patates ve domates fiyatların­ın hükümetle bir alâkasının olmadığını vurgulayan Akbaş, “İstese de müdahale edemez. Yapacağı tek şey böylesi artışlara karşı ithalat izni çıkararak piyasayı dengelemek­tir ki ithalat iznini vererek üzerine düşeni yapmıştır. İnşallah kısa bir süre içinde soğan ve patateste makul seviyeyi göreceğiz.” ifadelerin­i kullandı. Faruk Akbaş, soğan ve patates fiyatların­daki yükselişin sebeplerin­e ilişkin olarak da şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl üreticinin zarar etmesi nedeniyle bu yıl tercih edilmemesi, hasat döneminde aşırı yağmur yağmasında­n dolayı hasat yapılamama­sı, bu nedenle tarladaki ürünün çürüyerek telef olması piyasanın ihtiyacını­n karşılanma­masına neden olmuştur. Bu nedenle yetersiz miktardaki ürüne olan talep fiyatların yükselmesi­ne sebep olmuştur. Bu konular üzerinden AK Parti hükümetini vurmak beyhude bir çabadır. Hükümet ithalat iznini vererek üzerine düşeni yapmıştır.” Şanlıurfa - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye