Yeni Asya

Mühürsüz oy dava sebebi

Mantıklı bİr Gerekçe yoksa Mühürsüz oy pusulasını­n Geçersİz SAYıLMASı Gerektİğİn­İ Söyleyen Chp’nİn ysk TEMSİLCİSİ yakupoğlu, AKSİ TAKDİRDE Mühürsüz oy pusulasını Geçerlİ SAYAN Sandık kurulu üyelerİ Aleyhİne yargı yolunun Açılmış olacağını vurguladı.

-

SANDIK KURULLARIN­A HATIRLATMA

CHP adına Yüksek Seçim Kurulunda görev alan Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu, mühürsüz oy zarfı ve pusulası konusunda görevi ihmal suçlamasıy­la isandık Kurulları aleyhine davacı olacakları­nın sinyalini verdi. Yakupoğlu, mühürsüz oy pusulasını geçerli sayan Sandık Kurulu Başkanı ve üyeleri aleyhine yargı yolunun açılmış olacağını hatırlattı. 5’TE

24 Haziran seçimleri nedeniyle gözler YSK’DA. CHP adına Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) görev alan Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu, seçim mevzuatınd­aki değişiklik­ler nedeniyle sandık güvenliği endişesi oluştuğunu ve Ysk’nın “yetkisizle­ştirildiği­ni” söyledi. “Ysk’nın medyada eşit propaganda açısından deve kuşu gibi ne uçabildiği­ni ne de yük taşıyabild­iğini” söyleyen Yakupoğlu, mühürsüz oy zarfı ve oy pusulası konusunda görevi ihmal suçlamasıy­la ilgili olarak Sandık Kurulu aleyhine davacı olacakları­nın sinyalini verdi. Sandıktan mühürsüz oy pusulası çıkması durumunda bunun gerekçesin­in Sandık Tutanak Deeri’ne yazılması gerektiğin­i hatırlatan Yakupoğlu, inandırıcı, mantıklı bir gerekçe yoksa da mühürsüz oy pusulasını­n mutlaka geçersiz sayılması gerektiğin­i söyledi. Yakupoğlu, aksi takdirde mühürsüz oy pusulasını geçerli sayan Sandık Kurulu Başkanı ve üyeleri aleyhine yargı yolunun açılmış olacağını vurguladı. Chp’nin YSK Temsilcisi Yakupoğlu’nun, 24 Haziran öncesinde Amerika’nın Sesi’ne değerlendi­rmeleri özetle şöyle oldu; “CHP olarak yaptığımız incelemele­rde Ysk’nın yayınlandı­ğı muhtarlık bölgesi askı listeleri ve en son şu anda sandık bölgesi askı listeleri haline geldi. Seçmen listelerin­de herhangi bir mükerrer seçmen kaydına rastlamadı­k. Ancak 17 bine yakın ilk kez uygulanan seyyar sandık uygulamamı­z var.

 ??  ?? Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu
Avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye