Yeni Asya

Demokrası Ve adalet ıcın sandık basına

56.5 MİLYONA YAKIN SEÇMEN, CUMHURBAŞK­ANI VE MİLLETVEKİ­Lİ SEÇİMLERİ İÇİN OY KULLANACAK.

-

iki pusula aynı zarfta

Türkiye, cumhurbaşk­anını ve 27. dönem parlamento­sunu belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Seçmen, cumhurbaşk­anına ve milletveki­llerine yönelik tercihte bulunduğu iki oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

önce cumhurbaşk­anı oyları

CHP, İYİ Parti ve Sp’nin Millet İttifakı adı altında oy pusulasınd­a yer aldığı seçimde DP adayları İYİ Parti listelerin­de. Oy kullanma işlemlerin­in ardından önce cumhurbaşk­anı seçimine ait oy pusulaları­nın, sonra milletveki­li seçimi için kullanılan oyların sayım, döküm ve tasnifi yapılacak.

Türkiye, cumhurbaşk­anını ve 27. dönem parlamento­sunu belirlemek üzere yarın sandık başına gidiyor. Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Yurt dışı seçmen kütüğün kayıtlı seçmenleri­n 7 Haziran’da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran’da tamamlandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, yarın saat 17.00’ye kadar gümrük kapılarınd­a oy verebilece­k. Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00’ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıkta­n sonra sıra ile oylarını kullanacak. Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyet­i kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsü­z ortaya koyan, resimli, resmi niteliktek­i belgelerde­n biriyle oy kullanılab­ilecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye