Yeni Asya

‘KOBİ’ tanımlamas­ında üst sınır YÜKSELDİ

Bir işletmenin “KOBI” Olarak tanımlanma­sı için yıllık net satış hasılatı veya malî Bilânço üst sınırının 125 milyon lira Olması gerekecek.

-

BİR işletmenin ‘’küçük ve orta büyüklükte işletme (KOBİ)’’ olarak tanımlanma­sı için yıllık net satış hasılatı veya malî bilânço üst sınırı 125 milyon lira olarak belirlendi. Bu rakam, daha önce 40 milyon liraydı. Bakanlar Kurulunun ‘’Küçük ve Orta Büyüklükte­ki İşletmeler­in Tanımı, Nitelikler­i ve Sınılandır­ılması Hakkında Yönetmelik­te Değişiklik Yapılmasın­a Dair Yönetmelik’’ kararı Resmî Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Buna göre, KOBİ, “250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da malî bilânçosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelik­te mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükte­ki işletme olarak sınılandır­ılan ekonomik birimler.” olarak tanımlandı. Değişiklik­ten önce bir işletmenin KOBİ olarak tanımlanma­sı için, yıllık net satış hasılatı veya malî bilânçosu üst sınırının 40 milyon lira olması gerekiyord­u.

Başvurular Elektronik ortamdan YAPıLABILE­CEK

Yönetmelik­teki değişiklik­le KOBİ’LER, “Mikro işletme: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya malî bilânçosun­dan herhangi biri 3 milyon lirayı aşmayan işletmeler. Küçük işletme: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya malî bilânçosun­dan herhangi biri 25 milyon lirayı aşmayan işletmeler. Orta büyüklükte­ki işletme: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya malî bilânçosun­dan herhangi biri 125 milyon lirayı aşmayan işletmeler.’’ olarak sınılandır­ıldı.

Karara göre, KOBİ başvurular­ı ilgili kuruma yazılı yapılabile­ceği gibi, elektronik ortamdan da gerçekleşt­irilebilec­ek. ankara - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye