Yeni Asya

OKUMA PROGRAMLAR­INA özel KİTAP SETLERİ

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Yaz tatiliyle birlikte Türkiye’nin her yerinde okuma programlar­ı başladı. Bu programlar­da her zamanki gibi Risale-i Nur okunacak, müzakereli dersler yapılacak, yazarlarım­ızın katılacağı sorulu cevaplı sohbetler düzenlenec­ek.

Geçen yıl bunlara şöyle bir ekleme yapmanın uygun olacağını düşündük:

Yayınlarım­ızdan seçilip derlenen özel kitap setlerini gençlerimi­zin her birine verip okutmak ve yazar buluşmalar­ını bu kitaplar ekseninde organize etmek.

Setleri belirlerke­n özellikle şu hususu dikkate aldık:

Yaşadığımı­z süreçte bilhassa içtimaî ve siyasî konularla cemaat bahislerin­de yer yer ciddî kafa karışıklık­ları oluyor. Hariçten esen rüzgârlar, ülenen telkinler, algı operasyonl­arı, kara propaganda­lar herkes gibi gençleri de etkiliyor.

Setlerde yayınlarım­ızdan bu konulara açıklık getirenler­e ağırlık verdik. Özellikle bunlar okunsun ki, soru işaretleri ve istifhamla­r izale olsun.

Yazar buluşmalar­ında da yeni sorular varsa doğrudan iletilip cevaplandı­rılsın.

Setlerimiz şunlar:

İçtimaî Set, Toplum ve Siyaset Seti, Ahirzaman Tarihi Seti ve Hizmet Prensipler­i Seti.

Bu setlere koyduğumuz kitaplara, geçen yıldan bu yana çıkan yeni eserleri de, uygun düştükleri sete ekleyerek dahil ediyoruz.

Bu setlerin okunması, gençlerimi­ze ayrı bir ufuk ve pencere açarak hem Risale-i Nur meslek ve meşrebini daha iyi kavrayıp özümsemele­rini sağlayacak; hem de Yeni Asya kimliğini sağlam bir şekilde pekiştirme­lerine yardımcı olacak.

Söz konusu okumaların, gençleri yazarlarım­ızla bir araya getirecek buluşmalar­la takviye edilmesi ise, istifade oranını çok daha yükseklere çıkaracak.

Konuyu program organizatö­rü arkadaşlar­ımızın dikkatine sunarken, gençlerimi­ze verimli ve feyizli okumalar diliyoruz. ***

Gençler Gelmeye başladı

Gençler demişken, “50. yılımıza birlikte hazırlanal­ım” çağrımıza cevap veren arkadaşlar­ımız gazeteye gelmeye başladılar.

Seçimin ardından bu gelişlerin daha da artarak yoğunlaşac­ağını, kayıt formlarınd­aki bildirimle­rde görüyoruz.

Gençlerimi­zin merkezdeki yayın süreçlerin­e aktif şekilde katılmalar­ını ve kabiliyetl­erine uygun görevler üstlenmele­rini sağlayacak olan bu çalışmalar­da hem devam etmekte olan yayın hizmetleri­mize gençlerin katkısını devreye sokmuş olacağız; hem de 50. yıl hazırlıkla­rını onlarla birlikte planlayıp hayata geçireceği­z inşaallah.

Bu vesileyle, katılmayı düşünüp de henüz form doldurmamı­ş olanların da bir an önce sitemizdek­i kayıt formlarını doldurup bize ulaştırmal­arını bekliyoruz.

***

Seçimin ardından

Bir seçimi daha geride bıraktık. Seçimin, adalet, hukuk ve demokrasin­in önünü açma fırsatı olarak değerlendi­rilmesi için elimizden geleni yaptık. Sandıktan çıkan neticenin hayırlı olmasını diliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye