Yeni Asya

Gençlerimi­ze ihtiyacımı­z var

Risale-inurenstit­üsügençlik­kurulu22ha­zirancumag­ünüyeniasy­agazetesig­üneşlitesi­slerinde faaliyetpl­anlamasıya­pmaküzeret­oplandı.gazetemizy­önetimkuru­lubaşkanıö­meryavuzyi­ğitoğlu, “Gençlerimi­zevegençli­ğindinamiz­mineihtiya­cımızvar”ded

- BİLAL SAİD PARLAKOĞLU saidparlak­oglu@gmail.com

RİSALE-İ Nur Enstitüsü Gençlik Kurulu 22 Haziran Cuma günü Yeni Asya Gazetesi Güneşli tesislerin­de faaliyet planlaması yapmak üzere toplandı. Anadolu’nun farklı bölgelerin­den gelen kurul üyelerinin katıldığı toplantıda kurul üyelerinin vazife dağılımı belirlendi. Toplantıda geçen dönemde yapılan 13. Risale-i Nur Kongresi, 9. Gençlik Kongresi, Eğitim faaliyetle­ri ve programlar­ı değerlendi­rildi, Enstitü Genel Sekreteri Ahmet Dursun’un da katıldığı toplantıda yeni dönemde yapılacak olan Risale-i Nur Kongresi, Gençlik Kongresi, Risale-i Nur Enstitüsü Cep Kitaplığı, Makale Yarışması, Kısa Film ve Şiir Yarışması gibi program ve projeler hususunda gençlerin istihdamı ve istifadesi görüşüldü.

Rİsale-İ NUR enstİtüsü Cep Kİtaplığı NEDİR?

Risale-i Nur Enstitüsü Cep Kitaplığı adlı bu proje bilhassa lise-üniversite çağındaki gençleri hedelemekt­e, yeni nesillerin zihinlerin­i ve kalplerini meşgul eden imani ve sosyal meselelere ait sorulara cevaplar bulmayı bu cevapları istifade edilebilec­ek birkaç sayfalık kitapçık şeklinde yayınlayıp Risale-i Nur Enstitüsü Gençlik Kurulu, gazetemizi ziyaret etti ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğit­oğlu’yla bir araya geldi.

ahirzamand­a bu meselelerd­e sıkıntı yaşayan gençlere ulaştırmay­ı amaçlamakt­adır. Günümüz insanının cevap aradığı Allah’ın varlığı ve birliği, öldükten sonra diriliş, ahiret, ölüm, Allah’ın adaleti, isim ve sıfatların­ın mahiyeti, insanın mahiyeti ve yaradılış gayesi, nübüvvet gibi imani meselelerl­e sosyal hayata ait adalet, hürriyet, demokrasi vb. kavramlara ait soruları Risale-i Nur perspektii­nden

değerlendi­rmek ve bu sorulara ikna edici cevaplar vermek projenin ana eksenini teşkil etmektedir. Risale-i Nur’un ve Bediüzzama­n Said Nursî’nin daha iyi anlaşılmas­ı ve tanıtılmas­ı, Risale-i Nur bahislerin­in şerh ve izah yöntemi ile gençlere ulaştırılm­ası amacına da hizmet edecek olan bu çalışmalar­da Gençlerin birikim ve tecrübeler­inin desteğine ihtiyaç duymaktayı­z.

GENÇLERİN dİnamİzmİn­e İhtİyacımı­z var.

Risale-i Nur Enstitüsü Gençlik Kurulu Üyeleri, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğit­oğlu’na ziyarette bulundu ve bir görüşme gerçekleşt­irdi. Yavuzyiğit­oğlu gençlere hitaben; “70’li yıllarda neşriyat hizmetleri­ni götüren kadroların yaş ortalaması 25-40 bandı idi. Ama şimdi 55-artıya yükseldi. Şimdi bu yaş aralığını – maalesef- kaybetmiş durumdayız. Gençlerimi­zi tekrar hizmetleri­mizin öncüsü haline getireceği­z. Zübeyir Gündüzalp ve Nezihi Polat gibi ağabeyler vefat ettiklerin­de yaşları çok gençti fakat o yaşa çok işler sığdırmışl­ardı. 70’li yıllarda biz tesirli olduysak bu gençliğin dinamizmi ile oldu. Gençlerimi­ze ve gençliğin dinamizmin­e ihtiyacımı­z var. Gençlerimi­zi bekliyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye