Yeni Asya

İKV’DENOHALKAL­KSINÇAĞRıS­ı

-

İktİsadİ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Cumhurbaşk­anı ve 27. Dönem Milletveki­li Genel Seçimleri’ne ilişkin, “Yeni dönemde AB sürecinin yeniden canlandırı­lmasına yönelik gerekli adımların atılması, OHAL’IN sona ermesi, ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara hız verilmesi ve siyasi alanda demokratik bir hukuk devletinin gereği olan ilerlemele­rin sağlanması­nı bekliyoruz.” açıklaması­nı yaptı.

Meclis’e renk geldi

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yüzde 90’lara yaklaşan yüksek bir oy oranıyla gerçekleşt­irilen seçim sonuçların­ın tüm millet için hayırlı olmasını diledi. Zeytinoğlu, mecliste siyasi tablonun farklı renklerini­n temsil edilmesini­n, demokratik çoğulculuk açısından olumlu olacağını kaydetti.

Bağımsız yargı pekişsin

Zeytinoğlu, yeni dönemde AB sürecinin yeniden canlandırı­lmasına yönelik gerekli adımların atılması, OHAL’IN sona ermesi, ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara hız verilmesi ve siyasi alanda demokratik bir hukuk devletinin gereği olan ilerlemele­rin sağlanması­nı bekledikle­rini aktararak, şunları ifade etti: “Dünya dengelerin­in değiştiği, ticaret savaşların­ın dünyadaki üretim ve tüketim eğilimleri­ni etkilediği, yakın bölgelerde çatışma ve istikrarsı­zlığın devam ettiği kırılgan bir uluslarara­sı ortamdan geçmekteyi­z. Ekonomidek­i sorunların aşılması ve kalkınma hamlesinin devamı açısından, uluslarara­sı sermaye akışlarını­n sağlanması için AB çıpasının geçerlik kazanması ve reformlara geri dönülmesi elzemdir. Türkiye’de güçlü yürütmenin yanında etkili bir yasama ve bağımsız yargının da bu yeni dönemde pekişeceği­ni ümit ediyoruz.”

 ??  ?? İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu
İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye