Yeni Asya

Her şeyiyle adaletsiz bir seçim oldu

“Bu Seçim ilan edilme Biçiminden, Sonuçların AÇıKLANMAS­ıNA kadar her şeyiyle Adaletsiz Bir Seçim Olmuştur” diyen muharrem ince konuşmasın­da erdoğan’a da Seslendi ve “81 milyonun cumhurbaşk­anı gibi davran” dedi.

-

Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce gece boyu süren suskunluğu­nun ardından seçim sonuçlarıy­la ilgili açıklama yaptı. “Her şeyiyle adaletsiz bir seçim oldu, seçime kan bulaştı” diyen İnce şunları kaydetti: “Bu seçim ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmas­ına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştı­r. Suruç’ta ve Erzurum’da yaşananlar bu seçimi, kanun bulaştığı seçim olarak tarihe geçirmişti­r. Seçim sonuçların­a dönük elbette açıklanmay­a muhtaç noktalar bulunmakta­dır. 16 Nisan’da ‘Hayır’ ve ‘Evet’ bloku olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde ‘Hayır’ blokunun, 16 Nisan’ın gerisinde bir oy alması açıklanmay­a muhtaçtır. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklard­a usulsüzlük­ler yaşandıkla­rını gördük. Görevli arkadaşlar­ımız bunlarla mücadele ettiler.”

Toplumsal barış tehdit altında

Hedefinin bir sonraki seçimde 30 milyon oy almak olduğunu dile getiren İnce, “Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştı­r. Türkiye 143 yıldır sürdürdüğü parlamente­r sistemle bağını koparmıştı­r. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmişti­r. Sistemin içinde bir mekanizma yoktur. Geleceğimi­ze dair her zaman büyük endişeleri­miz ve kaygılarım­ız olmaya ne yazık ki devam edecektir. Biz mücadele etmeye, halkımızla bütünleşme­ye devam edeceğiz. Bu seçim sürecinde yaklaşık her üç vatandaşım­ızdan birinin onayını almış biri olarak, tüm vatandaşla­rımın takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğ­im.”

 ??  ?? Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce
Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye