Yeni Asya

İktidarı bekleyen 3 zorluk

ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANLARIN­DAN YAŞAR YAKIŞ, 24 HAZİRAN SEÇİMLERİN­İ DEĞERLENDİ­RDİ. YAKIŞ, “İKTİDAR PARTİSİ YAKLAŞAN PARLAMENTE­R DÖNEMDE ÜÇ BÜYÜK ZORLUKLA KARŞI KARŞIYA; EKONOMİ, MHP VE KÜRT SORUNU” DİYOR.

-

Bir dönem AKP hükümetind­e Dışişleri Bakanlığı da yapan diplomat Yaşar Yakış, “İktidar partisi yaklaşan parlamente­r dönemde üç büyük zorlukla karşı karşıya: Ekonomi, MHP ve Kürt sorunu” dedi.

“VAATLER BÜTÇEYE EK YÜK OLACAK” YAKIŞ, “Hükümetin, seçim döneminde seçmenleri­n ekonomik sorunların­ı yatıştırma­k için verdiği popülist vaatler ulusal bütçeye ek bir yük olacak. Bu abartılı harcamalar­ın faturasını­n şimdi ödenmesi gerekiyor” tesbitinde bulundu.

eski Dışişleri bakanların­dan Yaşar Yakış ‘24 Haziran seçimlerin­den sonra Türkiye’nin karşılaşac­ağı zorluklar’ başlıklı Ahval’de yayınlanan yazısında 24 Haziran sonrasına ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Yakış şunları yazdı; “24 Haziran seçimlerin­in ardından Türkiye’deki birçok siyasî parti haklı olarak başarılı oldukların­ı iddia etti. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tartışması­z bir lider olarak ortaya çıktı. En büyük rakibi Muharrem İnce medyaya yaptığı açıklamada Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­in eşit olmayan şartlar altında gerçekleşt­iğini, seçim ihlâlleri olduğunu söyledi, ama yenilgiyi kabul etti. AKP şimdi parlamento­daki 600 koltuktan 290’ını kazandı. Eğer HDP başaramasa­ydı, Hdp’nin kazandığı 67 koltuğun 60’ı AKP’YE gidecekti ve AKP parlamento­da kesin çoğunluğa sahip olacaktı. Bu haliyle AKP, bir yasayı geçirmek için en az 10 oya daha ihtiyaç duyacak. İktidar partisi yaklaşan parlamente­r dönemde üç büyük zorlukla karşı karşıya: ekonomi, MHP ve Kürt sorunu.

Ülke ekonomisin­deki kırılganlı­k büyüyor. Hükümetin, seçim döneminde seçmenleri­n ekonomik sorunların­ı yatıştırma­k için verdiği popülist vaatler ulusal bütçeye ek bir yük olacak. Bu abartılı harcamalar­ın faturasını­n şimdi ödenmesi gerekiyor.

 ??  ?? YAŞAR YAKıŞ
YAŞAR YAKıŞ
 ??  ?? Yaşar Yakış
Yaşar Yakış

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye