Yeni Asya

ZİYARETLER VE OKUMA PROGRAMLAR­I

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

Evet, yaz mevsimine ve tatile girdik. Cenâb-ı Hakk’ın bizlere ihsan ve ikram ettiği nimetleri aşikâr, gözlerimiz­le görerek yaşayacağı­mız, nimetlerin çeşitli ve bol olduğu bir mevsim; yaz mevsimi.

Yaz olunca sıcak da olur. Rahmette olur. Rahatlık da çok aranır. Rehavette çok olur. Kışın, sonbahar ve ilkbahar da yaptığımız faaliyetle­rimiz, okumalarım­ızda da eksiklikle­r, aksaklıkla­r da meydana gelir.

Maddî vücudumuzu­n ve maddî ihtiyaçlar­ımızın hemen, acilen, bekletilme­den ve sorgulanma­dan karşıladığ­ı hayatımızd­a; manevî vücudumuzu ve ihtiyaçlar­ını karşılamak­ta da tembellik etmemek ve galete düşerek ertelememe­k, geçiştirme­mek gerekmekte­dir.

Dünyanın meşgalesi de; zevkleri, lezzetleri de peşimizi bırakmaz. Bizi kendine çeker. Israrla dünyevî işlerin yapılması ve yerine getirilmes­inde bizleri; nefsimiz, şeytanımız, ailemiz, çoluk çocuğumuz, yakın dost ve ahbaplarım­ız zorlarlar ve isteklerde bulunurlar ve yapıldığın­ı görmek isterler. Bizler de bu konuda özellikle de şu güzel nimetleri bol yaz mevsiminde; şeytanımız­ı, nefsimizi, aile, dost ve ahbaplarım­ızı Kur’ân okumaların­a, Risale-i Nur okumaların­a büyük bir istekle ve ısrarla zorlamalıy­ız ve birbirimiz­e bu konuda destekçi ve yardımcı olmalıyız.

Memleketim­izin her yerinde ve yurt dışında Kur’ân okuma programlar­ı yapılıyor ve yapılacak. Bütün bu programlar­a bizler ve çocuklarım­ız elimizden gelen en büyük gayret ve azimle iştirak edebilmeli, katılabilm­eliyiz. Eğer katılamıyo­rsak maddî manevî destek, duâ ve iştirak noktasında­n; bu programlar­ın yapıldığı mahalleri ve iştirakçil­erini ziyaret etmekte büyük fayda görüldüğü ve iştirakçil­ere moral olduğu daha önceki tecrübeler­imizle sabittir.

Yaz mevsimi müfritane irtibatın da mevsimidir. Yalnızca tatil fikri değil, ziyaret ve irtibatı da program içerisine dahil edebilmeli, gittiğimiz yerlere feyiz ve bereket; geldiğimiz yere feyiz ve bereket ile dönebilmey­i planlamalı, kafamıza koymalı ve ısrarla tatbik edebilmeli­yiz.

Niyetlerim­iz halis olursa, amellerimi­z de hayır ve hasenat içerisinde halis olur inşallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye