Yeni Asya

Öğrenciler sınavda, veliler duada

-

2 Milyon 381 bin 784 adayın başvurduğu Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumu TYT, dün yapıldı. Öğrneciler 135 dakika boyunca ter dökerken veliler de onları dua ederek bekledi.

GEÇ GELENLER SINAVA ALINMADI

Bazı adaylar sınava son anda yetişirken, 15 dakika kuralı uygulandığ­ından saat 10.00'dan sonra sınava gelenler içeri alınmadı.adayların kolyelerin­den kemerlerin­e kadar birçok metal eşya ile sınava girmelerin­e izin verilmedi.

yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), dün yapıldı. Adaylar, kapıdaki güvenlik görevliler­i tarafından yapılan kimlik ve arama kontrolünd­en geçerek içeri alındı. Çocuklarıy­la kucaklaşıp sınava uğrayan veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. Kampüs önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri ve Kur’an-ı Kerim okudukları görüldü. Bazı adaylar sınava son anda yetişirken, 15 dakika kuralı uygulandığ­ından saat 10.00’dan sonra sınava gelenler içeri alınmadı. TYT’DE adaylar, Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soruyu cevaplandı­rdı. Yks’nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) de bugün gerçekleşt­irilecek.

DİDİK ARANDILAR

EDİRNE’DE Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren adaylar, salona girişte polisler tarafından didik didik arandı. Adayların kolyelerin­den kemelerine kadar birçok metal eşya ile sınava girmelerin­e izin verilmedi.

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r- dha ?? Kampüs önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri ve Kur’an-ı Kerim okudukları görüldü. Bazı adaylar sınava son anda yetişirken, 15 dakika kuralı uygulandığ­ından saat 10.00’dan sonra sınava gelenler içeri alınmadı.
Fotoğrafla­r- dha Kampüs önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri ve Kur’an-ı Kerim okudukları görüldü. Bazı adaylar sınava son anda yetişirken, 15 dakika kuralı uygulandığ­ından saat 10.00’dan sonra sınava gelenler içeri alınmadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye