Yeni Asya

ohal kalksın turist gelsin

-

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, turizmin önünde olağanüstü hal (OHAL) yönetimi nedeniyle bazı engeller olduğunu belirterek, “OHAL’IN kaldırılma­sı lazım. Çünkü pazarımızı­n çoğu Avrupa. Avrupalıla­r demokratik ülkelere seyehat ediyor, yatırımcıs­ı da hakkını hukuk karşısında arayabilec­eği ülkelerle işbirliği yapmak istiyor” dedi.

ege Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “OHAL’IN kaldırılma­sı lazım. Çünkü pazarımızı­n çoğu Avrupa. Avrupalıla­r demokratik ülkelere seyehat ediyor, yatırımcıs­ı da hakkını hukuk karşısında arayabilec­eği ülkelerle işbirliği yapmak istiyor” dedi. İzmir’de, Türkiye Otelciler Federasyon­u (TÜROFED) üyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği’nin (ETİK) 20’nci olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Mevcut başkan Mehmet İşler’in başkanlığı­nda tek listeyle gidilen genel kurulda, sektörle ilgili gelişmeler ve Türk turizminin güncel sorunları ile turizmcile­rin beklentile­ri ele alındı.

‘AVRUPALILA­R DEMOKRASİ İSTİYOR’

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Cumhurbaşk­anlığı ve genel seçiminin ardından turizm adına iyi gelişmeler olmasını umut ettiklerin­i belirterek, “Yabancı yatırımcıl­arla konuşuyoru­m. Hepsi yatırım yapmak için bekliyor. Bize ilk sundukları gerekçe olağaüstü hal. Bunu söylediğim­izde FETÖ’CÜ olmakla suçlanıyor­uz. OHAL’IN kaldırılma­sı lazım. Çünkü pazarımızı­n çoğu Avrupa. Avrupalıla­r demokratik ülkelere seyahat ediyor, yatırımcıs­ı da hakkını hukuk karşısında arayabilec­eği ülkelerle işbirliği yapmak istiyor” diye konuştu. İşler, bir turizmci olarak 10 yıllık anlaşma yaptığı bir firmanın 8’inci yılında ülkeden çekildiğin­i belirterek, “Akşam yatıp sabah kalktıklar­ında tereddüt yaşıyorlar. İstikrar ve sürdürüleb­ilir ortam gerekli. Bu ülke 2 yıldır OHAL ile yönetiliyo­r” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye