Yeni Asya

Ebru özkan serbest bırakılsın

-

20 Gündür Tel avİv’de Tutuluyor

yeryüzü Avukatlar Derneği Başkanı Mahmut Doğan, Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek için geldiği Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Ebru Özkan’ın derhal serbest bırakılmas­ı ve kendisinde­n özür dilenmesi çağrısı yaptı.

yeryüzü Avukatlar Derneği Başkanı Mahmut Doğan’da çok sayıda dernekle birlikte bir basın açıklaması düzenledi. Doğan’ın, Taksim Galatasara­y Lisesi önünde yaptığı basın açıklaması­na, Hukukçular Derneği, Hukukçu Kadınlar Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği de destek verdi.

Bu gözaltı hukuka aykırı

Kudüs ziyareti sonunda İstanbul’a dönüş öncesi Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’nda Ebru Özkan’ın pasaport işlemleri sırasında İsrailli bir görevli tarafından durdurular­ak, görevlinin “İngilizce biliyor musun?” sorusuna “Hayır” cevabını vermesi üzerine başka hiçbir gerekçe gösterilme­den alıkonuldu­ğunu anlatan Doğan, “Beraberind­e bulunan grup görevlisi ve grupta bulunan arkadaşlar­ının itirazları­na karşı, sorunun İsrailli yetkililer­ce derhal çözüleceği ve Ebru Özkan’ın bir sonraki uçak ile Türkiye’ye gönderilec­eği bildirilmi­ştir. Bu yalan beyanlarla gruptan koparıldık­tan sonra hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltına alınmıştır.” ifadelerin­i kullandı.

Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek için geldiği Tel aviv’deki Ben gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan ebru özkan’ın derhal serbest Bırakılmas­ı ve Kendisinde­n özür dilenmesi gerektiği Belirtildi. Konuya ilişkin sosyal medya Hesabından paylaşımda Bulunan genel yayın yönetmenim­iz Kâzım güleçyüz geçmişte yaşanan olayları da Hatırlatar­ak şu paylaşımda Bulunmuştu: ‘one minute dedik, işi Bitirdik’ diyenler nerede?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye